Kosárlabda

2015.07.20. 15:13

Fehérváron folytatja az U16-os válogatott - Horvátország túl nagy falat volt, Szlovénia következik

Daruvár – A hétvégén két mérkőzés erejéig összecsapott a B divíziós U16-as kosár Eb-re készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott Horvátország együttesével. Mindkétszer az A divíziós házigazdák nyertek.

Horváth Erika

Az első találkozón 27 (92-65) a másodikon 13 ponttal (68-55) bizonyult jobbnak Horvátország együttese a magyaroknál. Az első mérkőzésen mindhárom Vas megyei kerettag kapott lehetőséget. Irányítóként a szombathelyi Kiss Mihály kezdett (4/3), a körmendi Oroszi Bence (–) és Zsebe Máté (3) csereként jutott szóhoz. A második meccsen Kiss és Zsebe is 1-1 pontot jegyzett, a bokáját fájlaló Oroszi nem játszott.

– Erős, A divíziós csapatot választottunk ellenfélnek, a horvátok szeretnének az Eb-n az első nyolcban végezni. Az első mérkőzésen ugyanabba a hibába esett a csapatunk, mint legutóbb Csehországban, nagyon megilletődötten játszott – mondta Váradi Attila, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia vezetője, a magyar U16-os válogatott vezetőedzője.

– A második találkozó már sokkal jobban sikerült. Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, ám a harmadik negyedben a felkészülési meccsek során sokadszor visszatérő rövidzárlatunkkal – 23-5-re nyerték ezt az etapot a horvátok – nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A negyedik negyedre sikerült rendezni a sorokat, azt a játékrészt négy ponttal mi nyertük, de az a tízperces kiengedés tönkretette az egész meccset. Összességében körvonalazódik a csapat, de némi lemaradásban vagyunk a felkészülésben amiatt, hogy sok játékos nem kellő felkészültséggel, illetve állapotban jött az edzőtáborba – jó páran nem kikezelt sérüléssel bajlódnak.

Váradi Attila elmondta még, hogy a kánikulára való tekintettel kaptak egy plusz nap pihenőt a fiúk, és kedd estétől folytatják Székesfehérváron a munkát. Ezen a hétvégén – pénteken és szombaton – ott fogadják Szlovénia korosztályos csapatát, jövő szerdán és csütörtökön szintén Fehérváron Ausztria lesz az ellenfél. Jövő pénteken lesz még egy visszavágó Szlovéniával Slovenj Gradecben, aztán még néhány napos összetartás Budapesten az augusztus 6-án kezdődő szófiai B divíziós Eb előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!