Kosárlabda

2009.03.14. 03:28

Győzelemre készül a Falco Nyíregyházán

<b>Szombathely</b> - A Falco KC A-csoportos kosárlabdacsapata ma, 18 órás kezdéssel a Nyíregyháza vendégeként folytatja a pontvadászatot. A szombathelyiek a győzelemért utaznak.

Tóth Gábor

A két fél ebben a bajnoki szezonban még nem találkozott egymással. Azért nem, mert az eredetileg november 23-ára kiírt Falco-Nyíregyháza meccs elmaradt, és még nem pótolták a találkozót. A papírforma szerint a bajnok az öszecsapás esélyese, a házigazda ugyanis csak a tabella 11. helyén (7 győzelem, 11 vereség) szerénykedik.

- Érdekes meccsre van kilátás, a Nyíregyháza egyáltalán nem olyan gyenge csapat, mint azt a helyezése sejteti, főleg hazai pályán veszélyes ellenfél - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely mestere. - Azt se felejtsük el, hogy az ellenfelünk még küzd a nyolc közé jutásért, így vél- hetően foggal-körömmel harcol majd a győzelemért. Az NYKK kőkeményen védekezik, gyors leindításokkal operál, rohanós tempót diktál. Szerencsés lenne, ha pozíciós játékra kényszerítenénk ellenfelünket. Meg kell fékeznünk a kezdtei rohamokat, és kulcsfontosságú lesz a védekezésünk. Főleg a triplákra kell ügyelnünk, ugyanis a házigazda több játékosa is biztos kézzel szórja a hárompotosokat. Összességében viszont azt mondom, hogy a Falcónak erősebb a kerete, elvileg nyernünk kell. Mondom ezt annak ellenére, hogy a részleges bokaszalag-szakadással bajlódó Perincsics kihagyja a meccset - majd Borszéki és Vrsaljko pótolja őt. A combját fájlaló Kálmán több edzést kihagyott a héten, nincs százszázalékos állapotban, de játszani fog. Fontos meccs előtt állunk, a győzelemért utazunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!