Kosárlabda

2009.05.14. 02:29

Hátrányban a Falco az Atomerőmű elleni rájátszásban

Paks - Az elődöntő első mérkőzésén nem sikerült elvennie a Falco kosárcsapatának a pályaelőnyt a Pakstól. A szombathelyiek 89:73 arányban kaptak ki az Atomerőmű vendégeként.

Kerkai Attila

Hétközi meccs ide vagy oda, a hangulatra nem lehetett panasz az Atomerőmű SE- Falco KC összecsapáson - végtére is az elődöntő első mérkőzésén feszültek egymásnak a felek. A rajt a vendégeknek sikerült jobban, akik Perincsics és Kálmán tripláival indítottak, hazai oldalról Gosa részéről érkezett először válasz. Majd mielőtt nagyon meglóghatott volna a címvédő, a többiek is megkezdték a pontgyártást. Különösen Englishnél volt már ekkor is jó kezekben a labda. Így Szekulovics mester gondolta elsőként úgy, hogy időkérésre lesz szüksége. Azonban az első negyed így is döntetlenre végződött. A folytatásban hiába lépett meg hat ponttal is az ASE (31:25), a Falco előbb felzárkózott - egy ideig hol itt, hol ott volt az előny -, majd a szombathelyiek átvették a vezetést. Nemcsak a pályán folyt a harc, a két szerb mester megmutatta, mi is az a balkáni temperamentum. Tovább szítva az amúgy sem nyugodt hangulatot.

A harmadik felvonásban Gosa és Gulyás révén pillanatok alatt elolvadt a félidei 37:41-s vendégelőny, sőt mintha még az eddigieknél is elszántabb atomos csapat tért volna vissza az öltözőből. Főként az addig önmagához képest gyenge teljesítményt nyújtó Williams formajavulása volt szembetűnő. A vendégek pontfelelősei, Kálmán és Csirics teljesítménye vissza-esett - a mérkőzés ezen szakaszában a szombathelyiek csapatkapitánya például csak büntetőből volt eredményes. A 27. percben kialakult tízpontos különbség (60:50) a folytatásban már alig csökkent. A záró tíz percben még néhány pontra fel tudtak zárkózni a sárga-feketék, Csirics távoli dobásai ismét célba értek, de az ASE örömjátékával a végjátékban a vendégek már nem tudták felvenni a versenyt. Így nemcsak a mérkőzés előtt, hanem a lefújás után is repültek a pályára a pénztárgépszalagok.

Dzunics Braniszlav: - A második félidőben megtaláltuk a játék ritmusát, jobb lett a védekezésünk, majd támadásban is feljavultunk, ez meglátszik az eredményen. Fontos győzelmet arattunk, örülök a sikernek.

Szrecsko Szekulovics: - Mindkét csapat nagyon jól játszott. Az első félidőben mi voltunk a jobbak, de a harmadik negyedben visszaesett a koncentrációnk, és ezt jól használta ki a Paks. Csirics és Kálmán nyújtott kiemelkedőt, de egy ilyen remek formában lévő ASE ellen minimum három pluszteljesítményre lenne szükségünk.

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcban az ASE 1:0-ra vezet. Folytatás szombaton (18.00) az Arenában.

Az elődöntő másik mérkőzésén: PVSK-ZTE 84:68.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!