Kosárlabda

2009.04.01. 02:28

Hétvégén kosárlabda Magyar Kupa négyes döntő az Arena Savariában

Szombathely - A hétvégén az Arena Savaria ad otthont a kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének. A Falco KC vezetői már javában készülnek a rendezvényre.

Tóth Gábor

A kosárlabda Magyar Kupa négyes döntője szombaton 17 órakor megyei rangadóval, a Falco-Szova KC Szombathely-Polaroid Lami-Véd Körmend csatával kezdődik, a Pécs-Szolnok meccset 19.15-kor rendezik. A két győztes csapat vasárnap, 12.45-kor lép pályára (m1). Bronzmérkőzés nem lesz.

A Falco KC menedzsmentje szeretné kicsábítani az egész várost az Arena Savariába, illetve a csarnok környékére, ezért mindkét nap programok sokasága várja az érdeklődőket. A legfanatikusabb drukkerek már szombaton 8 órakor videózással kezdhetik a napot: a Sugár úti Sportmotel különtermében a tavalyi Körmend-Falco bajnoki döntő negyedik mérkőzését, illetve a Falco-ZTE kupavisszavágót vetítik - 12 órától ismétlés. Az Arena Savaria előtti Tószer téren a gyerekeket várják különböző programok: arcfestés, légvár, dobóversenyek. Az ünnepélyes megnyitó szombaton 16.15-kor lesz. Vasárnap is várják a gyerekeket a Tószer téren, és a videózás sem marad el a Sportmotelban.

A Falco egyébként 13,2 millió forintért (áfa) szerezte meg a Final Four rendezési jogát. Anyagi probléma nincs, a klub minden gond nélkül megrendezi a kétnapos programot, ugyanis saját támogatásának a terhére a héten 10 millió forintot kapott a várostól. A részletekről dr. Czeglédy Csabát, Szombathely sportért is felelős alpolgármesterét kérdeztük.

- A Falco éves szinten 70 millió forintot kap a várostól - kezdte Czeglédi Csaba. - Az időközönként utalt pénzen kívül a klub saját támogatásának a terhére 10 millió forintot igényelt a héten. Ez egyfajta előfinanszírozás. A jövő héten a klub elszámol a költségekről, és ennek függvényében kaphatja meg a városi támogatást a rendezésre. Reményeink szerint egyébként a várost, a megyét megmozgatja a rendezvény, és ország-világ előtt bizonyítani tudjuk, hogy Szombathelyen, Vas megyében szeretik a kosárlabdát. A jegyek olcsók, sikerült sok szponzort találni, így én abban bízom, hogy kijön nullszaldósra a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!