Kosárlabda

2009.06.11. 02:29

Kálmán László lemondta a válogatottságot

Szombathely - A Körmendből nincs játékos a kosárlabda-válogatott keretében, a Falcót pedig egyedül Horváth Zoltán képviseli - Kálmán László lemondta a szereplést.

Tóth Gábor

- Fárasztó, hosszú idényen vagyok túl, sokat kellett játszanom - fogalmazott a 36 esztendős, 78-szoros válogatott kosaras. - Fiatalabb már nem leszek, ki kell pihennem a kisebb-nagyobb sérüléseket, egyre lassabban regenerálódom.

Egy kemény nyári válogatott-edzőtábor rányomhatja a bélyegét a teljes jövő évi klubszezonomra - erre pedig nincs szükségem. Ugyanakkor még így is hezitáltam, elképzelhetőnek tartottam, hogy segítek a csapaton. Ám a bajnokság hajrájában történt néhány furcsa dolog, szembesültem a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének működési mechanizmusával, így végül döntöttem: nem kérek ebből a káoszból, inkább pihenéssel töltöm a nyarat. A fiúknak szurkolok nagyon, ők tehetnek a legkevésbé arról, hogy milyen viszonyok uralkodnak ma a magyar kosárlabdázásban. Mészáros Lajossal közöltem a döntésemet, ő elfogadta, és nem is igen győzködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!