Kosárlabda

2006.06.05. 22:00

Karnyújtásnyira a bronz

Körmend - Szerdán Pécsett megszerezheti a bronzérmet a Lami-Véd-Körmend kosárlabdacsapata, amely a harmadik helyért rendezett párharc elsõ mérkõzésén szombaton magabiztosan verte a PVSK-t. <br><br>Lami-Véd-Körmend-PVSK-Pécs EXPO 8761 (2118, 2017, 2113, 2513). - Körmend, 2000 nézõ, férfi kosárlabdapárharc a harmadik helyért, elsõ mérkõzés, vezette Szabó Gy., Bognár, Györffy. <br><b></b><b>Körmend </b>Archie 12, FERENCZ 17/9, TRUMMER 16/9, VAVRA 9, Lopatka 7/3. <b>Csere </b>Hunter 12, MUJANOVICS 9/3, Kutasi -, Érsek 4, Szlávik T. -. <b>Edzõ </b>Sabáli Balázs. <br><b>Pécs </b>Hosszú 2, Dénes -, Aleksic 17/6, TÓTH N. 12, Orosz 10. <b>Csere </b>GREBENÁR 16, Lakatos 5/3, Mit- terstiller -, Fehér -. <b>Edzõ </b>Völgyi Péter. <br>Az eredmény alakulása 3. perc 52. <b>8. perc </b>1912. <b>11. perc </b>2120. <b>18. perc </b>3733. <b>24. perc </b>4739. <b>35. perc </b>6952. <br><b>Kipontozódott </b>Orosz a 39. percben. <br>

Mórocz Zsolt

A vendégektõl hiányzott Csirke Ferenc és Varga Roland, s bár Stojan Ivkovic ott ült a kispadon, végül nem küldte be magát. Túlzás lenne állítani, hogy hazai rohamokkal indult a meccs, mindenesetre a körmendieknek hamar megvolt a kívánt elõny, és ha a palánk alatt jobban figyelnek, már az elsõ félidben lenullázhatták volna a fiatal baranyai alakulatot. A PVSK-ból 15 percig kizárólag a Tóth-Orosz-Grebenár centerhármas volt képes betalálni, a mezõnyemberek nem remekeltek. A piros-feketék rendre hat-nyolc ponttal elbbre tartottak, de egy két-perces rövidzárlatuk után mindig felzárkóztak a pécsiek.
Szünet után pár percig úgy tetszett, folytatódik az üldözõsdi, de ekkor Ferenczék végképp beleeerõsítettek, s nem hagyták utolérni magukat. A harmadik negyedre kialakult az eddigi legnagyobb különbség, ami a zárófelvonásban csak tovább hízott.
Összességében a Lami-Véd-Körmend magabiztosan hozta a két nyert összecsapásig tartó bronzcsata elsõ meccsét, s szerdán Pécsett révbe is érhet.
A találkozó után rögtön-zött ünnepség keretében elbúcsúztattatták a szombaton a pályafutása utolsó meccsét fújó Szabó György játékvezetõt, aki érdekes, mindenkibõl érzelmeket kiváltó szereplõje volt a kosárlabdaéletnek. A nagy bajszú bíró ajándékot vehetett át a klubtól, majd a közönség vastapsa közepette behajította sípját a helyi B-középbe.
A körmendi játékosok és a vezetõk döntése alapján kiosztották a legjobb drukke-reknek járó különdíjakat is Unger Szabolcs, dr. Lipovits András és Vaspöri Ádám bérletet kaptak a következõ szezonra. Ugyanezzel gazdagodott az Illés család is, amely a 2005/2006-os évadban a piros-feketék minden meccsét a helyszínen tekintette meg.
Sabáli Balázs - Érzõdött az elején, hogy régen nem játszottunk, csak lassan tudtunk felpörögni. A második félidõben már nem volt probléma.
Völgyi Péter - Az elsõ húsz percben kellõen agresszíven, pontosan kosaraztunk, sajnos ezt késõbb már nem tudtuk megismételni. Otthon próbálunk javítani.
További eredmény. A bajnoki döntõ második találkozóján Albacomp- Atomerõmû SE 9698. A három gyõzelemig tartó állás 20 az ASE javára, a harmadik mérkõzés kedden 18 órától (Sport1) lesz.
Úgy tûnik, töretlen a Savaria BC AND1 Acrobascet Jumping Team népszerûsége. A szombathelyi kosaras ugrócsoport idén többek között fellépett már a Kelet-Nyugat gálán, meghívást kapott a nõi All Star gálára, legutóbb pedig Pakson, a kupadöntõben szerepelt. Pakson elégedettek lehetnek a szombathelyi csapattal, hiszen ma, a bajnoki döntõ harmadik felvonásán a nagyszünetben ismét az Acrobascet Jumping Team szórakoztatja a nagyérdemût.Fotó Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!