Kosárlabda

2012.03.03. 03:26

Két térelválasztót és hat kosárpalánkot adtak át a körmendi csarnokban

A körmendi városi sportcsarnokban két térelválasztót és hat darab kosárpalánkot adtak át.

Vastag Nándor

Az átadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Szabó Ferenc alpolgármester kiemelte, a Somogyi Béla Általános Iskola tornaterme kettős funkciót lát el, hiszen a város sportcsarnoka egyben. A fejlesztéssel utánpótlásedzésekre sokkal jobban lehet használni a termet, bővülhet a gyakorlások száma.

Mivel a testnevelés órák párhuzamosan mennek, így térelválasztókkal megszűnik az a probléma, hogy egy átguruló labda megzavarja a foglalkozást. A kosárlabdacsapat utánpótlás-szakágvezetője, Érsek István elmondta, régi cél valósult meg az eszközökkel. Egyre nő a játékosaik száma, és már eddig is kihasználták a pálya minden pontját.

Ezzel nem oldódott meg minden problémájuk, de nagy segítséget jelent a beruházás. A fejlesztésekre a látványsportágaknak nyújtható társasági-adókedvezmény (TAO) révén nyílt mód. Az összköltség 20 millió forint volt, amihez pályázaton 14 milliót nyertek, a többit önerőből teremtették elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!