Kosárlabda

2009.10.12. 02:28

Kikapott a Körmend a szomszédvári rangadón

A kosárlabda-bajnokság szomszédvári rangadóján utolsó percig nyílt és élvezetes csatában a MJUS-Fortress Körmend két ponttal kikapott a ZTE-től.

zaol.hu

A végig remek hangulatú mérkőzésen a vendégek jó rajtot vettek (2: perc: 0:7), de aztán Diakite és Scott vezérletével megkezdődött a körmendi ponttermelés is. A vasiak nemcsak ledolgozták hátrányukat, hanem Thomas betörésből értékesített ziccerével, és a hozzá kiharcolt büntetővel fordítottak (7. perc: 14:13). Az első negyed végén viszont támadásban és védekezésben elkövetett hibáikat kihasználva ellépett a ZTE (10. perc: 14:22). A második játékrész elhibázott dobásokkal indult, majd a zalaiak növelték vezetésüket (13. perc: 17:27). Scott és Ferencz triplákkal hozta közelebb a jól védekező piros-feketéket, majd az amerikai légiós percei következtek, vezérletével fordított a házigazda (20. perc: 38:35). A kis fórt azonban nem sikerült megőrizni, mert közvetlenül a félidő előtt Watson 21-gyel egyenlített.

 A piros-feketék a fordulás után igyekeztek ellépni (22. perc: 46:41), de az egerszegiek nem hagyták magukat (26. perc: 50:54). Sabáli Balázs időkérése után ugyan sikerült javítani a védekezésen, de ez-után a támadásokat nem sikerült jól befejezni (28. perc: 52:56). Az újabb kisszünetig a hátralévő időben sem indult meg a pontgyártás, de Diaki- te utolsó másodpercben szerzett duplájával egykosárnyira csökkent a vendégvezetés (30. perc: 56:58). Az utolsó negyed ötperces hazai gólcsenddel kezdődött, miközben a ZTE hét pontot szerzett. Thomasék minden áron a palánk alól akartak kosarat szerezni, majd mikor váltottak, a triplakísérleteik leperdültek a gyűrűről (35. perc: 56:65). Fodor Gergely büntetőkből törte meg a Rába-partiak rossz szériáját, ám ekkor már 12 ponttal vezettek a kékek (37. perc: 58:70). De a körmendiek nem adták fel, szívósan küzdve újra nyitottá tették a meccset. Hihetetlen izgalmak közepette kezdődött el a végjáték, amit fokozott, hogy Thomas triplájával minimálisra csökkent a hazai hátrány (39. perc: 69:70). Hinnant duplájára Thomas vála-szolt, majd Kámán jól büntetőzött (40. perc: 71:74). Még maradt másfél másodperc, mikor Diakitét faultolták. A center az első kísérletét jól dobta, míg a másodikat el kellett hibáznia, ám a labdát nem sikerült megszerezni, és ezzel eldőlt a rangadó.

 Sabáli Balázs: - A második félidőben a hibáinkat könyörtelenül kihasználták a vendégek leindításos gólok-kal és távoli dobásokkal. Hiába kezdeményeztünk többet, mert a palánk alatt rosszul fejeztük be az akciókat.

 Völgyi Péter: - A 40 percből 38-ban jól játszottunk, de volt két egyperces időszak, amikor eladott labdákkal felhoztuk a Körmendet. Szerintem megérdemelten nyertünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!