Kosárlabda

2009.11.11. 17:15

Körmendi légiósok: Booker marad, Alekszejev pihen

A MJUS-Fortress Körmend kosárcsapatának próbajátékosai közül az amerikai Roy Booker végleges szerződést kapott, de a fehérorosz Mikalay Alekszejev maradására is nagy az esély.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A múlt hétfőn érkezett, mezőnyposzton bevethető Roy Booker beváltotta a hozzá fűzőt reményeket. Az amerikai kosaras a Salgótarján és a Sopron elleni bajnokin összesen 51 pontot, 10 lepattanót és 11 gólpasszt jegyzett, s ezzel a teljesítménnyel meggyőzte a körmendi szakmai stábot, valamint a vezetőket is, hogy érdemes véglegesíteni.

A kéthetes próbajátékon lévő fehérorosz Mikalaj Alekszejev bokaficam miatt Salgótarjánban csak hét percet tudott játszani. A héten egy zalaegerszegi és egy körmendi orvos is megvizsgálta, és mindkettő megállapította, nincs komoly sérülése  ha a center lába rendbe jön, akkor marad a szezon végéig.

- Booker megfelelt a próbajátékon és az idény végéig garantált szerződést kapott. Nagyon elégedettek vagyunk vele, remélhetőleg a folytatásban is hasonló teljesítményt nyújt - tudtuk meg a körmendi csapatvezetőtől, Csák Tamástól.  - Alekszejev vizsgálatai után kiderült, a bokájában porckopás van, de az élsportban eltöltött ideje után ez természetes. A bokaszalagjai viszont megnyúltak, ezért egyhetes aktív pihenést írtak elő neki, tehát könnyített munkát azért végezhet. Alekszejev szeretne pályára lépni a hétvégén, és szüksége is van rá a csapatnak, de csak egészségesen. A szerződését illetően, mondhatni életbe lépett, ám ha hosszabb ideig nem tud játsznai, akkor egyoldalúan felbonthatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!