Kosárlabda

2009.09.28. 05:39

Krasznai-kupa: második lett a Falco

Sopron - A Falco KC a második helyen zárta a Krasznai-kupa négycsapatos felkészülési kosárlabdatornát, miután szombaton nagy csatában, hosszabbítás után kikapott a Soprontól.

Tóth Gábor

Falco: Kálmán 26/6, Morris 5/3, Wilson 11/3, Kazla-uskas 16/6, Horváth Z. 31/3. Csere: Pankár -, Borszéki 3/3, Hajmási 4, Krasznai 1. Edző: Déri Csaba.

Sopron: Richardson 29/3, Brooks 17/3, Molnár A.14/3, Szabó Zs. 9/3, Knight 19/3. Csere: Pojbics 11/6, Gombás -, Keresztes -. Edző: Meszlényi Róbert.

Kipontozódott: Morris a 33., Kálmán a 44., Kazlauskas, a 45. percben.

A soproni felkészülési torna első, csütörtöki meccsén a Falco legyőzte az osztrák élvonalbeli Klosterneuburgot (100:87). Majd pénteken a B-csoportos SMAFC sem jelentett akadályt (94:66). Szombaton, a Krasznai-kupa zárómérkőzésén a házigazda Soproni KC várt a szombathelyiekre. A mérkőzés nagy részében a vasiak akarata érvényesült, ám a Sopron kicsikarta a hosszabbítást, majd a győzelmet.

- Az eddigi felkészülési meccseink közül most játszottunk a legjobban, elégedett vagyok a fiúk teljesítményével - értékelt Déri Csaba, a Falco trénere. - Sajnos a játékvezetők nem tudtak felnőni a mérkőzés színvonalához, iramához, hőfokához, és rengeteget tévedtek, rendre a mi a kárunkra - három kulcsemberünket is kipontozták. Az én szememben a csapat megnyerte a Sopron elleni meccset. Jó úton járunk, a Göcsej-kupán mutatott játékunkhoz képest 100-120 százalékos javulást értünk el. Nagyjából készen van a csapatunk, már csak minimális simításokra van szükség.

Horváth Zoltán révén egy különdíjat elhozott a Falco Sopronból: a sárga-feketék centerét választották a torna legértékesebb játékosának.

A Krasznai-kupa végeredménye: 1. Sopron, 2. Falco, 3. Klosterneuburg, 4. SMAFC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!