Kosárlabda

2009.03.23. 03:29

Lemarad a rájátszásról a Körmend kosárlabdacsapata

Körmend - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata nagy csatában vereséget szenvedett a Kecskeméttől, így már biztosan lemarad a rájátszásról.

Vastag Nándor

A hazaiaknál a combizomsérüléssel bajlódó Fodor Gergely bemelegített társaival, de végül nem lépett pályára. A vendégeknél Horváth Ákos betegség miatt maradt ki a csapatból.

A mérkőzést Danielson kettő, Haynes egy triplával nyitotta, de Banks minden kosarukra válaszolt (3. perc: 9:10). A körmendiek amerikai centere a folytatásban is eredményesen játszott, de mellette Rodgers több kosarat szerzett betörésből, Trummer pedig két hármast hintett, így az első negyed utolsó percére a házigazda átvette a vezetést, amit a kisszünetig ki sem engedett a kezéből (26:24). A második játékrész elején a piros-feketék sem tudtak elszakadni ellenfelüktől, mert az addig pont nélküli Dale 11-et szerzett zsinórban (15. perc: 35:35). A negyed felétől az alföldiek centerei is belelendültek, Danielson és Knight egyaránt tarthatatlan volt (18. perc: 37:43). Peter Stahl egyből időt is kért és rendezte a sorokat: Banks sapkát osztott, Tóth Gergő a hármas vonalon túlról talált be, és ezzel 7:0-s körmendi száguldás vette kezdetét (19. perc: 44:43). A hajrá azonban a vendégeké volt, a félidő utolsó másodperceiben szerzett Danielson-duplával minimális előnyt szereztek (20. perc: 46:47).

A Rába-partiak a fordulás után nagy tempót diktálva kisebb fórhoz jutottak (23. perc: 55:50), de a Bács megyeiek főleg hármasokkal operálva felzárkóztak - Dale zsinórban hármat dobott (25. perc: 61:61). A hatalmas csatában egy darabig újra fej fej mellett haladt a két gárda, de Trummer remekbe szabott tripláival ismét ellépett a Körmend (30. perc: 75:70). A negyedik etap elején az alföldiek centere, Knight védekezés közben Banksszel látszólag ártalmatlanul ütközött, majd hanyatt esett a pályán. 

Az ausztrál légiós percekig mozdulatlanul feküdt, és mentővel vitték a körmendi, majd a szombathelyi kórházba. (A problémát az okozta, hogy a játékos a gerincében futó idegeket ütötte meg. Knight a vizsgálatok után a csapatával visszautazott Kecskemétre.) A kényszerű pauza Fodor Mártonékat zavarta meg jobban, védekezési hibáikat kihasználva újra vezetést szerzett az Univer (35. perc: 80:86). A játék ritmusát a folytatásban sem tudták felvenni a piros-feketék, ráadásul több ziccert is elhibáztak. A kiválóan dobó kecskemétiek végül 95:88-ra nyertek, így már bizonyos, hogy a vasiak lemaradnak a rájátszásról.

Peter Stahl: - Nagyon jó meccs volt, melyen 30 percig mi irányítottuk a játékot, ám a végén sok egyéni hibát követtünk el.

Zsoldos András: - Gratulálok a játékosoknak. Nagy szívvel küzdöttek és Horváth Ákos hiányát, illetve Knight kiválását is elviselték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!