Kosárlabda

2009.07.31. 02:29

Megvédte bajnoki címét a Falco szurkolók kosárlabdacsapata

Pécs - A kosárlabda-szurkolóknak kiírt, nyolcadik Topik-tornán a szombathelyiek megvédték tavalyi bajnoki címüket, míg a körmendiek harmadikak lettek.

Vastag Nándor

A Kisfalco hozd el a kupát néven induló szombathelyiek a székesfehérvári Öltönyházat 43:42-re, a pécsi Czigler Kosárlabda Akadémiát hosszabbítás után 44:36-ra, a dombóvári Felfuttattuk, vihetiteket 56:31-re, a kecskeméti Capricornst 50:25-re győzték le, így csoportjuk élén végeztek.

A körmendi Zsebe Egyetem a debreceni GumiCsizmás Kandúrockat 50:36-ra, a szolnoki OlajBarrókat 54:32-re, a kaposvári Pisztácia elfogyott, csokoládé nem is voltot 53:36-ra verte, a paksi Atomic Boystól viszont 47:41-re kikapott, és második lett ötösében.

Az elődöntő tehát vasi derbit hozott, ami igen fordulatosan alakult: a félidőben a piros-feketék drukkerei 29:25-re vezettek, ám a pihenő után nagyon belelendültek a sárga-fekete szurkolók, s végül 68:50-re nyertek. A másik meccsen, a Tolna megyei összecsapáson a Dombóvár fanatikusai 67:62-re múlták felül a Paks szimpatizánsait. A fináléban a szombathelyiek a dombóváriakat másodszor is legyőzték, 69:62 arányban, míg a körmendiek visszavágtak a paksiaknak, 59:44-es sikerrel szerezték meg a bronzérmet.

- Győzni mentünk Pécsre, de egy kis félsz volt bennünk, mert a tavalyi kerethez képest úgy éreztük, gyengültünk, a többi csapat pedig jól erősített - mondta a szombathelyiek játékosa, Esztergályos Róbert. - De a lelkesedésünk nem csökkent, és a kellő pillanatban mindig akadt valaki, aki pluszt tudott tenni a csapatjátékhoz. Két szoros és két sima meccs után a körmendiek ellen döntőnek bizonyult, hogy 14 triplát dobtunk. A fináléban pedig lazán kezdtünk, de később már 17 ponttal is vezettünk. Nagyon elégedettek vagyunk, háromszor még egyik csapat sem nyerte meg a tornát, de úgy tudom, a duplázásra sem volt még példa.

- Úgy kezdtük a tornát, hogy a hagyomány kötelez minket: eddig csak egyszer, 2007-ben nem kerültünk a négy közé - tudtuk meg Németh Zoltántól, a körmendiek csapatvezetőjétől. - Az alapcélt teljesítettük, de a döntőbe is be akartunk jutni. A paksiak ellen azonban rossz taktikát alkalmaztunk, s így a szombathelyiekkel kerültünk szembe. Az elődöntőben jó meccset játszottunk, de a második félidőben az ellenfelünknek minden bement, és a végén erőnlétben is jobbak voltak. Persze a bronzéremnek is örülünk, ami már a negyedik volt a sorban.

A végeredmény: 1. Szombathely (Pungor Péter, Simon Sándor, Németh Norbert, Tahin János csapatkapitány, Novák Tibor, Kalmár Bálint, Szabó László, Haklits Zsuzsanna, Sörös Barnabás, Esztergályos Róbert, Szijártó Viktória, Németh Kálmán Soma, Bóné Gergely), 2. Dombóvár, 3. Körmend (Németh Zoltán, Simon Csaba, Kovács Zsolt, Dolgos Tamás, Vaspöri Ádám, Tóth Róbert, Szekeres Péter, Tóth Bence, Borsits András, Kovács Krisztián, Pölczmann György), 4. Paks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!