Kosárlabda

2009.09.01. 02:29

Morris megfelelt a próbajátékon, szerződteti a Falco

Szombathely - Donovan Morris megfelelt a kéthetes próbajátékon, szerződést kapott a Falcótól. Egy régi ismerős, Szanati Mátyás is sárga-feketébe öltözik.

Tóth Gábor

Donovan Morris jól teljesített a két hétig tartó próbajátéka alatt - vasárnap járt le a próbaidő -, így szerződést kapott a Falcótól. Az amerikai fiú tehát Donald Wilson és Arnas Kazlauskas után harmadik légiósként állhat csatasorba. Két saját nevelésű kosaras is csatlakozott még a szombathelyiek keretéhez. A 20 esztendős Szanati Mátyás az elmúlt esztendőt a holland egyetemi bajnokságban töltötte, most visszatér - Szombathelyre, 11 éves szerződést kötött vele a klub. A 21 éves Kiricsi László Pápán pattogtatott az elmúlt idényben, ő az idény végéig szóló szerződést írt alá.

- Morris edzetlen állapotban érkezett, ezért volt szükség a próbajátékra - tudtuk meg Déri Csabától, a Falco-Szova KC Szombathely trénerétől. - Nehezen lendült formába, de végül meggyőzött a képességeiről, szemernyi kétségem sincs afelől, hogy nagy segítségünkre lesz. Szanati és Kiricsi a fiatalokkal tréningezett a nyáron, Váradi Attila hívta fel rájuk a figyelmemet - két fiatal, tehetséges, használható kosarast ismertem meg bennük.

- Négy hete edzünk együtt, eddig főleg a munka fizikai részét végeztük, futottunk, erősítettünk, de lassan azért előkerül a labda is - folytatta az edző. - Egyedül a nyarat a válogatottal végigharcoló Horváth Zoltán hiányzik a keretből, de a napokban ő is felveszi a munkát. A fiúk hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, és bizakodóan tekintek a jövőbe: szerintem jó csapatunk lesz!

A Falco szerdán 18 órás kezdéssel az osztrák Oberwart Gunners gárdáját fogadja idei első edzőmeccsén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!