Kosárlabda

2014.11.10. 15:55

Nagyot küzdött, remekül játszott, biztosan nyert az amatőr NB I-es női kosárlabdacsapat

Budapest - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában megszerezte 3. győzelmét a SZoESE-Sportiskola. Ráadásul értékes idegenbeli győzelmet arattak a lányok.

Tóth Gábor

MAFC–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 53-75 (11-13, 6-27, 22-15, 14-20).

Budapest, 50 néző, amatőr NB I. es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Bátovszky, Major.

SZoESE: Konti –, FÖLDI 10/6, SZABÓ-HAKLITS 19/9, PORPÁCZI 5, GUSZTAFIK 10. Csere: Gyuricza 5, Horváth 2, Bicskei 2, Czinder 5, Uszkai 4, Tóth 3, Handler 10/6. Edző: Kozma Tamás.

Gusztafik Lilla ismét hasznos, ponterős játékkal rukkolt elő. Fotó: Unger Tamás

A veretlen MAFC fogadta a szombathelyi csapatot – a papírforma inkább hazai győzelmet ígért. Ám a SZoESE remek játékkal rukkolt elő, az elejétől fogva rákényszerítette az akaratát a magas szerkezetű ellenfélre. A második negyedben erőszakos védekezésből, sok szerzett labdából tudott indulni a vasi csapat, jelentős előnyt kovácsolt össze magának a nagyszünetig (20. perc: 17-40). A második játékrészben a hazaiak agresszívebb védekezésre váltottak, ami meglepte a vasi lányokat, de ekkor is megmaradt a tartása a csapatnak. A hazaiak zónavédekezése ellen kevés közeli gólt tudtak szerezni a vendégek, viszont a kinti dobásokkal ez ellen is megtalálták a megoldást. Az utolsó negyedben mindent egy lapra tett fel a házigazda, de a szombathelyiek fegyelmezetten viselték a helyenként durva és szabálytalan játékot, és végül biztosan nyertek.

Kozma Tamás: – Értékes idegenbeli győzelmet arattunk. Jó védekezésünknek köszönhetően nem engedtük kibontakozni az ellenfelet, már a saját térfelükön letámadtuk őket. Fegyelmezetten játszottunk, csapatként működtünk, aminek egy magabiztos győzelem lett az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!