Kosárlabda

2012.06.27. 16:56

Negyedik az Olcsai

Kecskemét - A III. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjében nem volt szerencsés, így végül negyedik helyen végzett a körmendi Olcsai fiúcsapata.

Vastag Nándor

A nyolc csapat részvételével zajló országos diákolimpiai döntő csoportkörét kiválóan teljesítette az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola gárdája. A soproni Deák ellen 53-51-re nyert, a debreceni Kossuthot 51-21-re verte, a bajai Eötvöst 49-32-re győzte le. A négyesben első lett, és a másik ágon másodikként végző nyíregyházi Apáczaival találkozott. Az elődöntő nagyon szoros mérkőzést hozott, amit egy ponttal, 49-48-ra vesztettek el a körmendiek.

A balszerencsés vereség rányomta bélyegét a bronzmérkőzésre, az egyszer már legyőzött Deáktól 81-58-ra kikaptak. Az Olcsai (Horváth Dániel, Jáger Xavér, Kőházy Zoltán, Markó László, Márkus Bence, Németh Levente, Oroszi Bence, Oroszi Viktor, Recetár Róbert, Varga Miklós, Várnagy Dominik, testnevelő: Kercsmár Jenő) az előkelő negyedik helyen zárta a tornát; és az All star ötösbe Oroszi Bencét is beválasztották.

A körmendi iskola nagyon dicséretesen szerepelt a diákolimpián. Kétszer is pontszerző pozícióban végzett, korábban a IV. korcsoportos fináléban hatodik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!