Kosárlabda

2009.11.13. 03:29

Németh István megint csapat nélkül

A magyar férfi kosárlabda-válogatott kapitánya, Németh István, és az őt november elején szerződtető olasz együttes, a Carife Ferrara közös megegyezéssel szerződést bontott egymással - Németh megsérült.

Tóth Gábor

Németh István az elmúlt hét elején december 31-éig szóló szerződést kötött az olasz élvonalbeli Carife Ferrara együttesével, és komoly reményekkel utazott ki új együtteséhez. Ám a magyar kosárlabda-válogatott kapitánya bajnoki mérkőzésen nem is léphetett pályára, az egyik edzésen ugyanis megsérült, és mivel a felépülés hosszabb időt vesz igénybe, ezért a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak.

- Már a negyedik edzésen megsérültem - tudtuk meg Németh Istvántól. - Egy rossz mozdulatsor zárult egy ütközéssel. Megrántottam a derekamat, és meghúztam a hátizmomat. Egy sérülés soha nem jön jókor, de engem most főleg érzékenyen érintett. Sokat vártam arra, hogy minőségi bajnokságba szerződjek, erre most tessék, pihenőre kényszerülök. Sajnos a felépülésem legalább két-három hetet vesz igénybe, ezért kellett felbontanunk a szerződésemet. Az olasz klub ugyanis egy sérült kosaras helyettesítésére szerződtetett, egyből bevethető játékosra van szüksége, nem volt idő kivárni, amíg felépülök.

- Nem mondhatnám, hogy remek hangulatban vagyok mostanában - folytatta Németh István. - Felkeresek néhány orvost, aztán elkezdem a rehabilitációt. Amint felépültem, egyből edzésbe állok, jó lenne mielőbb visszanyerni a formámat - valószínűleg Körmenden kérek edzéslehetőséget. Aztán kezdődhet elölről a csapatkeresés. Bár nem vagyok most könnyű helyzetben, mégis nagyon csalódott lennék, ha Magyarországon kellene folytatnom pályafutásomat. Ennél azért több van bennem. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem légiósként kipróbálni magam.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!