Kosárlabda

2012.09.19. 18:58

Péntektől Horváth Zoltán emléktorna

Szombathely - Péntektől vasárnapig a III. Horváth Zoltán Emléktornának ad otthont az Arena Savaria. A Falco KC kosárlabdacsapata a Péccsel, a Pakssal és az Oberwarttal mérkőzik meg.

Tóth Gábor

Az emléktornán a tragikus autóbalesetben - 2009.  december 28-án - elhunyt válogatott center, Horváth Zoltán korábbi csapatai, így az Atomerőmű SE, a Pécsi VSK, valamint házigazdaként a Falco-SZOVA KC Szombathely vesznek részt. A három A-csoportos rivális mellett az osztrák élvonalbeli Oberwart Gunners teszi teljessé a mezőnyt. Körmérkőzés lesz, mindkét nap két meccset rendeznek.

- Egy színvonalas felkészülési tornán veszünk részt - fogalmazott Bencze Tamás, a Falco KC mestere -, az ellenfeleink ugyanis jó erőt képviselnek. A bajnokságban szerintem a Paks a mezőny elejét célozza meg, a Pécs legrosszabb esetben is erős középcsapat lesz. Az Oberwart pedig rendre minőségi légiósokra épít. Tudomásom szerint a Pécs már komplett csapattal érkezik, a Paksnak pedig már csak egy légiós hiányzik a keretéből. Mi is teljes csapattal lépünk pályára. Will Tamás már kiheverte combsérülését, és a  térdműtét után lábadozó Kálmán László is bevethető állapotban van, ám neki mind fizikálisan, mind taktikailag sok a lemaradása. A felkészülésünk jó ütemben halad, napról napra jobbak vagyunk, az új fiúk egyre jobban illeszkednek a játékunkba. Ugyanakkor van még tennivalónk, hiszen védekezésben is, de főleg támadásban még érzem az összeszokottság hiányát. Hazai torna lévén a közönségünk most lát minket először, tehát győzni akarunk. Persze a gyakorlást is szem előtt tartjuk, adok mindenkinek bőven játéklehetőséget, de csakis a tornagyőzelemmel lennék igazán elégedett - zárta szavait az edző.

 

Három nap alatt hat mérkőzés

A III. Horváth Zoltán emléktorna programja. 
Péntek, 16.30: Oberwart-Paks. 18.15:  megemlékezés, koszorúzás. 18.45: megnyitó. 19.00:  Pécs-Falco.
Szombat, 16.30: Pécs-Oberwart. 18.30: Falco-Paks.
Vasárnap, 15.30: Paks-Pécs. 17.15: bemutató mérkőzés, 1992-es A-csoportban feljutott Falco-önkormányzat. 18.30: Falco-Oberwart. 20.00:  eredményhirdetés.

Az emléktornára a bérletek nem érvényesek, belépőt kell váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!