Kosárlabda

2014.04.18. 11:45

Perl Zoltán elismerése

Szombathely - Az idén Perl Zoltánnak ítélte oda a Horváth Zoltán Emlékdíjat a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány Kuratóriuma.

Tóth Gábor

A Horváth Zoltán Emlékdíjat minden évben olyan 23 év alatti kosaras érdemeli ki, aki legalább négy évet játszott a szombathelyi utánpótlásban vagy a felnőttcsapatban, edzésmunkája, hozzáállása példaértékű, életmódja sportemberhez méltó, tanulmányaiban sikeres, eredményes a pályán, a hazai kosárlabdázás meghatározó játékosává válhat, pályafutása példaértékű lehet a szombathelyi kosárlabda utánpótlás számára. A díjat a Falco-Trend Optika KC Szombathely–Egis Körmend megyei rangadó előtt vehette át Perl Zoltán.

Perl Zoltán (jobbról) veszi át az elismerést az autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltán édesapjától, dr. Horváth Zoltántól. Fotó: Szendi Péter

Perl Zoltán 2003-ban, 8 éves korában kezdett el kosarazni. Nevelőedzői Váradiné Szarka Ildikó, Váradi Attila, Döbörhegyiné Hajnal Edit voltak. A Falco felnőtt csapatában a 2012/2013-as szezonban mutatkozott be. Bár még nem töltötte be a 19. életévét, mára már egyértelműen a szombathelyi gárda egyik húzóembere. A Falco U18-as csapatával egyszer, az U23-as együttessel pedig kétszer nyert országos bajnoki címet. Végigjárta az utánpótlásválogatottakat, az U16-os és az U18-as válogatottal is szerepelt Európa-bajnokságon. Fejlődésére Sztojan Ivkovics is felfigyelt, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya ugyanis behívta az Eb-selejtezőkre készülő nemzeti csapat keretébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!