Kosárlabda

2015.02.07. 17:26

Remekelt a Falco II.

Szombathely – Az NB I. B csoportos férfi kosárbajnokság 14. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely II. remek győzelmet aratott az esélyesebb Veszprém ellen.

Tóth Gábor

Falco-Trend Optika KC Szombathely II.–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 87-69 (25-15, 17-19, 19-24, 26-11). – Szombathely, 300 néző, NB I. B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Török R., Boros T., Benedek Z.

Falco: Tóth D. 5, Bazsó 15/3, Popgyákunik 22/6, Karagity 19/3, Varga M. 12. Csere: Zrínyi 4, Kovács B. 2, Bagó –, Németh A. –, Szabó D. 4/3, Bereczky 4. Edző: Váradi Attila.

Veszprém, legjobb dobók: Gáll 19/15, Szabó 14, Oltárczy 12/6.

Midkét csapat több játékosát nélkülözte betegség miatt – a szombathelyiek pótolták jobban a hiányzókat. A hazaiak ugyanis remekül kezdték a meccset, jól védekeztek, gördülékenyen, gyorsan, pontosan támadtak. Így gyorsan kialakult a felek között a 10 pont körüli különbség a sárga-feketék javára. A folytatásban aztán rendezte sorait a Veszprém, így a második és a harmadik negyedben kiélezett, színvonalas küzdelmet láthattak a remek hangultatot teremtő szurkolók. De a Veszprém egyre közelített (30. perc: 61-58). Az utolsó etapban azonban tudott újítani a Falco, szigorított védekezésén, és erőnlétben is jobban bírta a hajrá. Végül a Falco II. meglepő, ám megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott.

Váradi Attila: – Csak gratulálni tudok a fiúknak, jól játszottak, szép győzelmet arattak. A jelenlegi helyzetünkben a legtöbbet hoztuk ki a meccsből, elégedett vagyok!

Úgy tűnik, hogy a fiatal Falco II. egyre jobban felveszi a B csoport ritmusát, egyre több győzelmet arat, már a középmezőny tagja. A szombathelyi csapat a következő, 15. játéknapon ismét itthon játszik: vasárnap 15 órás kezdéssel a Pécsi VSK együttesét fogadja – a zsinórban negyedik győzelem reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!