Kosárlabda

2009.04.09. 02:29

Sándor (is) távozott a Savaria BC csapatától

Szombathely - Újabb viharfelők gyülekeznek az A-csoportos női kosárlabda-bajnokságban a Cegléd elleni rájátszásra készülő Savaria BC csapata felett: ezúttal a pénzére váró Sándor Ivett hagyta el a gárdát.

Tóth Gábor

Az év elején, az átigazolási szezon utolsó pillanatában érkezett a Savaria BC együtteséhez Horváth Edit. A rutinos, 39 éves center alighogy jött, március elején máris távozott Szombathelyről. Döntését akkor úgy indokolta, hogy kaotikus viszonyok közé került, a klub tartozik a játékosoknak, van, amihez nem adja a nevét.

Sándor Ivett személyében most újabb játékos hagyta el a gárdát. A 20 esztendős, két éve Szombathelyen kosarazó irányító-hátvéd sem rejtette véka alá, hogy miért nem kíván többet a Savariában játszani.

- A klub öthavi fizetésemmel tartozik, továbbá a szállásköltségemet, valamint az étkezési számláimat sem egyenlítette ki - csapott bele rögtön a közepébe Sándor Ivett. - A fejetlenség, a szervezetlenség az úr a csapatnál. Azt például a Vas Népe hasábjaiból tudtam meg, hogy rájátszás vár ránk. 

Az elmúlt hetekben az edzéseken nemegyszer csupán ketten-hárman vettünk részt. Nem hiszem, hogy így érdemes folytatni. Tudomásom szerint a többi lány is hasonló problémákkal küszködik, ám ők vagy félnek, vagy talán nincs ekkora szájuk, mint nekem. Egyébként 21 éves szerződést írtam alá, most már ott tartok, hogy lemondok minden pénzemről, csak hadd szabaduljak meg végre a Savariától... Ha viszont a klub nem engedi, hogy elszerződjek, akkor a végsőkig elmegyek az igazamért. Nagyon rossz döntést hoztam, amikor Szombathelyre igazoltam.

- A jelenlegi gazdasági körülmények között minden csapat anyagi gondokkal küszködik, nem hiszem, hogy csak nálunk csúsznak a fizetések - fogalmazott Szabadfi Zoltán, a Savaria BC elnöke. - A problémáink azonban lassan rendeződnek, április végén kiegyenlítjük a tartozásainkat a lányok felé. Nagyon sajnálom, hogy Ivett néhány napot nem bír még várni, és kiteregette a belső dolgainkat. Én ezt úgy értékelem, hogy cserbenhagyta a csapatot.

- Sándor Ivett távozását valahol megértem, de nem szeretném kommentálni - árulta el véleményét Krasznai Milán, a Savaria BC trénere. - Sajnos Ivetten kívül Gebri Anna is hiányozni fog a pénteki meccsről, ő családi elfoglaltság miatt mondta le az utazást. Két alapemberem nem játszik, a felkészülésünk korántsem volt tökéletesnek mondható, csekély reményekkel várjuk tehát a ceglédi meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!