kosárlabda

2018.02.22. 21:22

Szlovén ellenfelet fogad a Körmend

Hazai pályán, a KK Zlatorog Lasko csapata ellen folytatja az Egis Körmend kosárcsapata az Alpok-Adria Kupában pénteken este (19.00).

Tóth Judit

Csorvási Milánra (labdával) sok munka vár a palánk alatt, hiszen centertársa, Horti Bálint a válogatottnál van Fotó: Szendi Péter

Az utóbbi napokban lélegzetvételnyi szünethez jutottak az Egis Körmend játékosai. Ez a néhány napos pihenés rá is fért a vasi csapatra, hiszen erőltetett menetben álltak helyt az elmúlt hónapokban a körmendi kosarasok. Három fronton szerepeltek a piros-feketék: a hazai bajnokságban, a FIBA Europe Cup-ban és az Alpok-Adria Kupában.

Ehhez jött még a debreceni kupaszereplés, ami nem sikerült a legjobbra, de voltak szép jelenetek a Körmend játékában. Az Alba Fehérvártól elszenvedett vereséggel a vasiak számára már az első versenynapon véget ért a torna, így volt idő készülni a KK Zlatorog Lasko elleni találkozóra. A debreceni mérkőzést követően kedden este edzettek először Gasper Potocnik tanítványai.

Az Alpok-Adria Kupa play off-jában két meccsen dől el a legjobb négy közé jutás.

Csorvási Milánra (labdával) sok munka vár a palánk alatt, hiszen centertársa, Horti Bálint a válogatottnál van Fotó: Szendi Péter

A párharc első mérkőzésén biztosan nem lép pályára Ferencz Csaba és Horti Bálint, akik a válogatottal elutaztak Litvániába. A nemzeti csapat is pénteken mérkőzik Klaipedában a litvánokkal.

A Körmend számára nem ismeretlen a szlovén KK Zlatorog Lasko csapata, tavaly augusztusban egy felkészülési meccsen találkozott egymással a két együttes. A Lasko otthonában akkor nyertek a piros-feketék (70-51). Ez a mostani azonban nem egy barátságos találkozó lesz, hanem az Alpok-Adria Kupa folytatása, nagy téttel. A Körmend hazai pályán kezd, a visszavágót február 28-án, szerdán (19.00) rendezik a szlovén városban.

A Lasko az Alpok-Adria Kupa A csoportjának első helyéről jutott tovább, négy győzelemmel és két vereséggel. A Körmend a B csoport második helyéről várhatta a folytatást, szintén négy győzelemmel és két vereséggel. A Lasko a szlovén bajnokság sereghajtója, a Körmend viszont tartja magát az előkelő második helyen a hazai tabellán. Gasper Potocnik, a piros-feketék vezetőedzője jól ismeri a pénteki ellenfelet, hiszen maga is szlovén származású, így figyelemmel kíséri az ottani csapatokat. Egyértelműen a továbbjutás a cél a Körmend számára, ehhez komoly alapot adhat egy nagyobb arányú hazai győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!