Kosárlabda

2009.03.04. 03:28

Szomszédvári csata a Magyar Kupában

<b>Szombathely</b> - A kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjét ma, 18.30-as kezdéssel a szomszédvár ZTE vendégeként kezdi a Falco KC.

Tóth Gábor

A két szomszédvári csapat jól ismeri egymást, hiszen a bajnokságban már kétszer összecsapott. Novemberben Zalaegerszegen 99:82-re kapott ki a Falco, ám februárban, hazai pályán már a szombathelyiek nyertek 100:88-ra. A ZTE egyébként nincs túl jó passzban, legutóbbi három meccsét elveszítette: a már említett meccsen kikapott Szombathelyen, Sopronban (99:90), majd legutóbb hazai pályán a Pakstól (75:83). Ki is csúszott a legjobb nyolcból, a tabella kilencedik helyéről (9 győzelem, 9 vereség) várja a bajnoki folytatást.

- Kiélezett, harcos meccsre számítok - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely trénere. - Sok újat nem tudunk mutatni egymásnak, hiszen néhány napja játszottunk - akkor simán nyertünk. Ellenfelünk rossz formában van, ám éppen ezért veszélyes. A gyengébb bajnoki szereplést a Magyar Kupában lehet ellensúlyozni, bizonyára a Falco kiejtésével kárpótolnák a szurkolókat Egerszegen. A hazai pálya előnye ellenfe-lünk mellett szól: jobban érvényesülhet a kemény védekezés, a harcos kosárlabda. Mindenesetre nekünk higgadtan kell játszanunk. A továbbjutás két meccsen dől el, olyan eredményt kell kivívnunk, hogy a visszavágón a saját kezünkben legyen a sorsunk. Feltett szándékunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé. Bizonyára sok szurkoló kísér el minket, nem szeretnénk nekik csalódást okozni.

A Falcónál mindenki egészséges, a ZTE-nél viszont akad néhány kérdőjel. A régóta maródi Watson mellett kérdéses a bokájával bajlódó Gáspár, és a beteg Baki játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!