Kosárlabda

2015.07.16. 18:23

U20-as kosár Eb: Jobb kosáraránnyal jutottak Perlék a négy közé

Székesfehérvár – Elszenvedte második vereségét a magyar U20-as férfi kosárlabda-válogatott a B divíziós Európa-bajnokságon, mégis örülhetett – jobb kosárkülönbséggel becsúszott a legjobb négy közé.

Horváth Erika

Magyarország–Fehéroroszország 80-83 (20-25, 13-22, 23-20, 24-16).

Magyarország: Váradi 24/15, Keller 9/3, Perl 18/3, Filipovity 14/3, Kővágó-Laska 4. Csere: Kósa 3/3, Peringer 4, Bán –, Nagy B. –, Révész 4. Vezetőedző: Pór Péter.

Négy percig nagyjából együtt haladt a két csapat szekere, aztán a sokkal jobban védekező, lepattanózó és nem utolsósorban jóval pontosabban dobó fehéroroszok hét ponttal elhúztak – maximum ekkora lehetett a különbség vereség esetén, ha a hármas holtversenyből a magyarok akartak kijönni győztesen. (A csoport első helyét a svédek a macedónok elleni 64-61-es győzelmükkel már elfoglalták.)

Ezúttal a falcós Váradi Benedek tudott legjobban élni az ellenfél szorításában, de ez kevés volt, egyre inkább elúszni látszott a meccs – és a továbbjutás –, a második negyedben már 17 pontos belorusz előnyt is jegyeztek (35-52). A második félidőt mínusz 14-ről kezdték a mieink, és szép lassan sikerült felzárkózni. Az utolsó percekben volt 2, de 7 pont is a két csapat között. A végére háromra sikerült leredukálni a differenciát, így a hazai csapatot ünnepelhette a fehérvári publikum.

Perl Zoltánék tehát szombaton 18 órakor Finnország vagy Montenegró válogatottjával a döntőbe jutásért léphet pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!