Kosárlabda

2012.06.25. 15:29

Újra bajnokok - Az NLG nyert, a Bolyai negyedik

Paks - Az V. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpián a címvédő NLG ismét első helyen végzett, a Bolyai negyedik lett.

Vastag Nándor

Az NLG címvédőként, és egyben favoritként érkezett a nyolccsapatos tornára. A szombathelyiek nem is adtak esélyt a többieknek, három ellenfelüket lemosták a pályáról, de a hazaiak is nagy verést kaptak. A diákolimpiai szabályok szerint 40 pontos különbségnél véget érnek a találkozók - a vasi csapat háromszor élt a leléptetéssel. A miskolci Fényi (68-28) a harmadik negyed végéig, a kecskeméti Bányai (73-33) a negyedik etap elejéig tartotta magát, míg a paksi Vak Bottyán 78-55-re kapott ki. Az elődöntőben a debreceni Kossuth sem tartott ki a mérkőzés végéig (73-33), majd a torna fináléjában ismét a házigazda következett. A szoros első negyed után Perl Zoltán és Váradi Benedek remek játékával sikerült nagyobb előnyt szerezni, amit végig meg is tartottak a szombathelyiek; végeredményben 75-55-ös diadalt arattak. Az NLG címet védett, és egyúttal indulási jogot szerzett a jövő évi iskolai világbajnokságra, melyet Cipruson rendeznek. A torna All star csapatának Bazsó Brúnó, Golomán György és Váradi Bene-dek lett a tagja, csapata legjobbjának Perl Zoltánt választották, a legeredményesebb testnevelőnek járó díjat Váradiné Szarka Ildikó kapta. A Nagy Lajos Gimnázium korábban a VI. korcsoportban is legjobbnak bizonyult, így azt az egyedülálló tettet hajtotta végre, hogy az elmúlt két tanévben kisajátította az V. és a VI. korcsoport bajnoki címeit.

Az országos döntő másik vasi résztvevője, a Bolyai is nagyon jól kezdte a csoportkört. A Kossuthot remek játékkal 82-62-re győzte le, míg a kaposvári Munkácsy ellen az utolsó percekben fordított, és nyert 61-60-ra. Két mérkőzés után csoportelső lett, így a harmadik, tét nélküli találkozón belefért, hogy 70-56-ra kikapott a kecskeméti Bolyaitól. Az elődöntőben is nagyszerűen játszottak a szombathelyiek, sokáig vezettek a Vak Bottyán ellen, de Kovács Bence sérülése miatt a rivális a harmadik negyedtől a maga javára fordította az eredményt, és 72-40-re nyert. A helyosztóra már felőrlődtek a vasiak, 60-20-ra kikaptak a Kossuthtól, s ezzel negyedikek lettek. A Bolyai (Hódi Patrik, Kovács Bence, Németh Patrik, Kiss Máté, Tóth Norbert, Czömpöly Ottó Sámuel, Németh Tibor, Szabó Ádám, Lendvai Richárd, Vörös András, testnevelő: Kunecz Árpád) nagyon szép eredményt ért el, mindössze három egyesületi kosarassal felállva erőn felül teljesített. Az All star ötösbe Hódi Patrik is bekerült, csapata legjobbja Kovács Bence lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!