Kosárlabda

2012.09.27. 16:49

Végleges a keret Körmenden

Körmend - Megfelelt mindhárom próbajátékon lévő amerikai légiós, valamint Kocsis Tamás is visszatért, így kialakult a Lami-Véd Körmend kosárcsapatának kerete.

Vastag Nándor

A légiósok közül a center Matt Shaw nagyon meggyőzően teljesített a soproni Krasznai Kupán és a körmendi Mogyorósy Szilárd emléktornán is, így nem volt kérdéses a maradása. A 3-as és 4-es poszton szereplő Lamar Robersonnak inkább az első torna sikerült jobban, míg a hátvéd Adam Brown hazai pályán mutatta meg a tudását először. További teszt már nem lesz, mindhárom amerikait véglegesítették. Új szerzemény a körmendi Kocsis Tamás, aki két év salgótarjáni szereplés után tért vissza a Rába-partjára.

- A külföldiek hozzáállásával, a tréningeken és az edzőmeccseken mutatott teljesítményükkel maximálisan elégedett voltam - mondta a piros-feketék edzője, Hencsey Tamás. - Közülük Matt Shaw volt a legkevésbé lemaradva fizikailag, de Lamar Roberson és Adam Brown is nagyon jó benyomást tett rám. Hiszek bennük, biztos vagyok abban, hogy hasznára lesznek a csapatnak, és sok örömet szereznek a szurkolóinknak. Kocsis Tamás szintén nagyon jól dolgozott, a szellemisége és "körmendisége" kiemelkedően fontos számomra.

- Volt bennem kérdőjel Robersonnal és Brownnal kapcsolatban - mondta a Körmend ideiglenes tulajdonosa és ügyvezetője, Zsebe Ferenc. - De Roberson Sopronban, a Krasznai Kupán bizonyította, hogy ennél többet tud, míg Brown Angliában nem egy gyenge csapatban érte el a jó statisztikáit, ráadásul megfelelő gyorsasággal és dobáspontossággal rendelkezik. Az edző szerint nagyon jól és lelkesen dolgoznak, a stílusuk pedig beleillik a csapatjátékba. Bízunk benne, hogy emberileg és játékosként sem lesz probléma velük. A keretünk most már végleges, és remélhetőleg a bajnokságban harcban leszünk a nyolc közé kerülésért. A szurkolók visszajelzései alapján szimpatikus csapatunk lesz - remélem, a játékosok hozzáállása és a drukkerek szimpátiája is nagyon sokáig kitart majd.

 

A Körmend a hétvégén a hagyományos, 43. Göcsej Kupán szerepel, melyen ezúttal csak négy csapat vesz részt. A piros-feketék pénteken 20.15-től Zalaegerszegen az Atomerőművel játszanak, szombaton 18 órától hazai pályán a menedzserek által összeállított amerikai PSM All-Stars-szal meccselnek, végül vasárnap 18.15-től a ZTE vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!