Szombathelyi kosárlabda

2011.01.29. 19:12

Könnyed szombathelyi siker: Falco-Debrecen 86:52

A Falco KC A-csoportos kosárcsapata a Debrecen elleni könnyed hazai győzelemmel folytatta a bajnokságot. Pedig a sárga-feketéktől többen betegen vállalták a játékot, Kálmánn például nem is lépett pályára.

Tóth Gábor

Falco-Szova KC Szombathely – Factum Sport Debrecen 86–52 (24-14, 19-7, 17-22, 26-9). - Szombathely, 1200 néző, NB I. A-csoportos kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kapitány, Söjtöry, Németh Cs.

Falco: Simon 4, Doyne 26/18, Pankár 3/3, Gosa 19/9, Alekszejev 8. Csere: Jarosevits 9, Hajmásy 3/3, Szanati 4, Will 8/6, Borszéki –, Nárai 2. Edző: Bencze Tamás.

Debrecen: Balogh 5/3, Mekongo 20/3, Mondzinger 4, Kovács I. 2, Langford 12. Csere: Tóth G. 2, Vas 1, Kádár –, Máté 6. Edző: Ráthonyi Taamás.
Az eredmény alakulása, 6. perc: 16-7. 14. perc: 27-16. 20. perc: 43-21. 27. perc: 53-29. 30. perc: 60-43. 34. perc: 70-43.
Kipontozódott: Jarosevits a 40., ill. Mekongo a 36., Kádár a 37. percben.

Az elmúlt napokban lázzal, vírusos betegséggel Kálmán, Pankár, Borszéki, Harazin és Alekszejev is az ágyat nyomta. Tekintettel a szerencsétlen helyzetre a Falco pénteken, az esti órákban megpróbálta elhalasztani a Debrecen elleni szombati mérkőzést - de a szombathelyi klubvezetők törekvéseit nem kísérte siker. Ám a sárga-fekete drukkerek legnagyobb örömére a beteg hazai játékosok közül - Harazin kivételével - mindenki szerelést öltött. Debreceni oldalon is akadt több hiányzó, például az egyik légiós alapember, Singletary is kénytelen volt kihagyni a meccset.

A nehézségek ellenére a Falco - a kispadon helyet foglaló Kálmán nélkül is - remekül kezdte a meccset. A hazaiak szervezett játékkal rukkoltak elő, erős tempót diktáltak, jól védekeztek, ültek a távoli dobások (6. perc: 16-7). Bencze Tamás szorgalmasan forgatta keretét, igyekezett sok pihenőt adni a betegség miatt legyengült játékosainak. Ám a Falco így is biztosan őrizte 8-10 pont körüli előnyét. A második etap elején szenvedtek egyet a felek, három perc alatt mindössze egy debreceni kettest láthatott a közönség (13. perc: 24-16). Aztán Doybe triplája megadta a jelet: beindult a Falco (17. perc: 32-17). A remekül védekező, hatékonyan lepattanózó hazaiak egyre megnyugtatóbb előnyre tettek szert. A vendégek szenvedtek, nehezen kerültek helyzetbe, többször lejárt a támadóidejük. Jókor jött a Debrecennek a nagyszünet (20. perc: 43-21).

Fordulás után kicsit könnyelműen, sok elszórt labdával nyitott a Falco, de a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, nem tudtak zárkózni. Közben az erősen barátságos hangulatú mérkőzésből csendesen fogytak a perecek, a pályán pedig az történt, amit a hazaiak akartak. Így – a sok hazai hiba ellenére is – megnyugtató szombathelyi fórral kezdődhetett az utolsó játékrész (30. perc: 60-43). A folytatásban aztán elég is volt négy perc ahhoz, hogy minden nyitott kérdésre választ kapjunk: a Falco produkált egy 10-0-s rohamot, eldőlt a mérkőzés (34. perc: 70-43). Az utolsó percekben Bencze Tamás minden játékosának lehetőséget adott – vastapsot kaptak a fiatalok a közönségtől.
Ilyen arányban is megérdemelten nyert a Falco.

Bencze Tamás: - Köszönet azoknak a játékosoknak, akik betegségük ellenére vállalták a meccset, kellettek a sikerhez. Ettől függetlenül mind támadásban, mind védekezésben jobbak voltunk, mint a Debercen, megérdemelten nyertünk. Fontos győzelmet arattunk, de még sok munka vár ránk.

Ráthonyi Tamás: - A Falco akarta elhalasztani a meccset, mégis tőlünk hiányzott a fél csapat. Akik meg itt voltak, azok közül sokan betegen vállalták a játékot. Ettől függetlenül a Falco megérdemelten nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!