Szombathelyi kosárlabda

2012.06.28. 16:05

Alakul a Falco - Pénz érkezik, Szabó Zsolt távozik

Szombathely - Szabó Zsolt távozik a Falco KC NB I. A-csoportos kosárcsapatától, Harazin, Szanati, Jarosevits, Simon és Will viszont marad sárga-fekete mezben.

Tóth Gábor

Több, a Falco-SZOVA KC Szombathely csapatát érintő hírt jelentettek be csütörtökön Gráczer György ügyvezető, Bencze Tamás vezetőedző, Lazáry Viktor alpolgármester az Arena Savariában rendezett sajtótájékoztatón.

Harazin Tamás, Szanati Mátyás, Jarosevits Róbert, Simon László és Will Tamás a következő szezonban is a sárga-feketéket erősíti, ahogyan vélhetően Nárai Bence is. Távozik viszont a válogatott Szabó Zsolt. Ahogyan Gráczer György fogalmazott, a klub és a játékos közös megegyezéssel bontotta fel a következő szezonra is érvényes szerződést. A felek abban is megegyeztek, hogy az elválás miértjét belügyként kezelik, nem nyilatkoznak róla. Bencze Tamás vezetőedző azért elárulta, bizony váratlanul érte egyik kulcsembere távozása.

Kálmán László sérült könyökét július 2-án műtik. Amennyiben a beavatkozás jól sikerül, úgy a rutinos játékmester folytatja a pályafutását - természetesen Falco-mezben. Braniszlav Jancsikin honosítása lassan halad, egyelőre nincs előrelépés ebben az  ügyben. Az előző szezonban remek teljesítménnyel előrukkoló Chad Timberlake és Djordje Pantelics játékára továbbra is igényt tartana a klub, ám mindkét játékosnak komoly külföldi kérői vannak. Bencze Tamás Timberlake maradására 10, Pantelics szerződéshosszabbítására 50 százalék esélyt lát. A szakmai stáb a következő szezonban három - megfizethető - légióssal tervez. A felkészülést két saját nevelésű fiatal, Váradi Benedek és Bakk Krisztián a felnőtt kerettel kezdi.

Szó esett a klub költségvetéséről is. Elhangzott, hogy a város az előző közgyűlésen 60 millió forint plusztámogatást szavazott meg a Falcónak. Ennek köszönhetően néhány héten belül minden - a 2008-as bajnoki cím megszerzése óta maga előtt görgetett - tartozását kiegyenlíti a klub. Vagyis hosszú idő után először kezdhet meg egy szezont tiszta lappal. Gráczer György még kiemelte, hogy a klubvezetés tárgyalásban áll egy Szombathelyen letelepedni vágyó cégcsoporttal, amely kiemelt támogatóként, névadó szponzorként hosszabb távra, három-öt évre kötelezné el magát a Falco mellette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!