Szombathelyi kosárlabda

2012.10.04. 06:08

Sárga-fekete rajt

Szombathely - A 2012/2013-as NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság nyitómeccsén csütörtökön (18.30) a Sopront látja vendégül a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely (SportKlub). A sárga-feketék trénere, Bencze Tamás bizakodva néz a szezon elé.

Tóth Gábor

A nyáron volt némi játékosmozgás az Arena Savariában. Szabó Zsolt, Timberlake és Pantelics távozott az ezüstérmestől, érkezett viszont három légiós, Tomiszlav Ivosev, Jonathan Levy és Michael Fey. Az utánpótlás korosztályból pedig Váradi Benedek csatlakozott a "nagyokhoz". A csapat időben összeállt, és a felkészülési mérkőzéseken jó eredményekkel rukkolt elő. A tréner, Bencze Tamás harmadik szezonjára készül a szombathelyiekkel  eddig csupa sikerben volt része.

- Az idén sem lesz rossz csapatunk - szögezte le elöljáróban a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője. - Igaz, a tavalyi ezüstérem után van némi nyomás, eredménykényszer a srácokon, de tudjuk kezelni a helyzetet. A vezetőség a nyolcba jutást jelölte ki célként, én viszont csalódott lennék, ha nem a 4-6. helyen zárnánk az alapszakaszt. A felkészülésünk jól sikerült, a komoly sérülések elkerültek minket, az erőnlétünkkel biztosan nem lesz baj. Négy új játékost kellett beépíteni a csapatba, a tanulási folyamat még nem zárult le  nagyjából ott tartunk, ahol tavaly ilyenkor. A nagyobb hiányosságok védekezésben vannak, de támadásban is van hova fejlődnünk. Kis türelmet még kérek a szurkolóinktól. A légiósok kiválasztása szerintem jól sikerült. Igyekeztünk olyan srácokat igazolni, akik tudnak idomulni a stílusunkhoz, és emberileg is beleillenek a társaságba. Egyébként az idén is arra törekszünk, hogy a szervezett, ám gyors kosárlabda legyen a jellemző ránk. A mezőny  - leszámítva a Szolnokot - nagyon kiegyensúlyozott.



Biztos vagyok abban, hogy a legtöbb győzelmünkért meg kell majd szenvednünk. Felkészültünk arra, hogy a tavalyi ezüstérmes ellen mindenki kettőzött erővel harcol majd. De nincsen ezzel gond, tudunk rotálni, a küzdőszellemmel pedig nem lesz probléma. Szerintem a Szolnok kiemelkedik a mezőnyből, a bajnok után az Albacomp és a Paks  tűnik a legerősebbnek, aztán következünk talán mi. Jó csapatnak tűnik a Sopron, a Kaposvár és a Szeged is  de nem írnám le a Körmendet sem. A Sopron hozzánk hasonló erőt képvisel - tért át a napi feladatra Bencze Zoltán. 

- Talán egy kicsit később állt össze,  mint mi, és rövidebb a kispadja. Mindenképpen győzelemmel szeretnénk rajtolni. Tudjuk, hogy kulcsfontosságú lesz a védekezésünk, mert a Sopron egy rohanós, távolról sokat és jól dobó csapat. Ha hagyjuk, hogy ellenfelünk elkapja a fonalat, akkor nem lesz könnyű dolgunk. Bízom a csapatomban, hasonlóak az előjelek, mint tavaly, felkészültünk az előttünk álló feladatokra. Ráadásul - köszönhetően elsősorban az önkormányzatnak - a klub rendezett anyagi viszonyok közepette vág neki a szezonnak, a játékosoknak és a szakmai stábnak csak a munkára kell koncentrálnia - zárta szavait a tréner.

   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!