Szombathelyi kosárlabda

2013.10.25. 13:25

Falco: győzni kell!

Szombathely - Az A-csoportos kosárbajnokság 5. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely vasárnap 18 órakor a Pécs vendégeként próbálja megszerezni első győzelmét.

Tóth Gábor

A remekül sikerült felkészülési mérkőzések, a jónak tűnő igazolások tükrében eddig csalódás a Falco szezonja. Igaz, mind a négy vereségét rettentő szerencsétlen módon szenvedte el. A múlt hétig hasonló cipőben járt a Pécs is. Első három mérkőzésén ugyanis közvetlenül a végjátékban maradt alul (Szeged 79-81, Sopron 70-64, Körmend 77-79). Azonban az elmúlt fordulóban megszerezte első győzelmét (Nyíregyháza 73-79).

- Szerencsére szakmailag nincs szétesve a csapat, és morális válság sincs az öltözőben. Inkább egyfajta dacot érzékelek, mindenkiben dolgozik a bizonyítási vágy - árulta el Bencze Tamás, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - A héten sort kerítettem néhány egyéni beszélgetésre, de nem lelkizni kellett, hanem a javítandó hibákat elemeztük ki. Egyértelmű, hogy győzni megyünk Pécsre. Ellenfelünk hozzánk hasonló erőt képez, hozzánk hasonló formában van. Három hazai meccséből kettőt elveszített, szintén győzelmi kényszerrel lép pályára. A Pécs játékát, eredményességét a három légiós, Budimir, Kovacsevics és Green játéka határozza meg. Rájuk nagyon kell ügyelnünk. A PVSK mozgékony, alacsony szerkezetű csapat, sokat dob távolról. Becsülettel felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk, de a jó védekezés lesz az alap a részünkről. Biztos vagyok abban, hogy a fiúk mindet el fognak követni a győzelem érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!