Szombathelyi kosárlabda

2013.10.08. 16:00

Falco -Kecskemét: jó ellenfél jön, nehéz mérkőzés következik

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárlabda-bajnokság második, hétközi fordulójában szerdán, 18.30-as kezdéssel a jó erőt képviselő Kecskemétet fogadja a Falco.

Tóth Gábor

Az első játéknapon a sérült Zeljko Zagoracot nélkülöző Falco nagy csatában kapott ki Zalaegerszegen (62-64). Az egy év B-csoportos kitérő után az élvonalba visszatérő Kecskemét viszont hazai pályán gázolta el a Kaposvárt (84-58). Utóbbi mérkőzés tudósításait, statisztikáit böngészve kiderül, hogy a KTE jó formában van, egységes csapatként játszott, agresszívan védekezett, gyors indításokból könnyű kosarakat szerzett, remekül dobott távolról.

– Az talán mindenki előtt világos, hogy nem egy klasszikus újonccsapat érkezik Szombathelyre – fogalmazott Bencze Tamás, a Falco KC Szombathely trénere. – Sztojan Ivkovics együttesének a gerince évek óta együtt játszik. A nyáron csak két új játékost igazoltak, közülük is Derasimivic korábban már szerepelt KTE-mezben, vagyis az ő beépítése sem jelenthetett gondot. Ellenfelünk egyszerű, de hihetetlenül szervezett kosárlabdát játszik, minden játékosnak meg van a helye a rendszerben, A Derasimovic-Wittmann irányító kettősre nagyon kell ügyelnünk, jók a megbontásaik, a passzaik. A Kecskemét erős a palánk alatt is, és le kell védekeznünk a távoli dobásokat. Sok múlik majd a védekezésünk minőségén, és csapatként kell játszanunk – bár abban biztos vagyok, hogy ellenfelünk csapatépítésben jóval előttünk, de talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész honi mezőny előtt jár. A hazai pálya előnye mellettünk szól, és számítunk a szurkolóink támogatására is. A nyaksérülésből lábadozó Zagorac hétfőn már edzett, úgy néz ki, hogy vállalni tudja a játékot. Vele azért jóval erősebbek leszünk. Nagyon akarunk győzni, és mindent el is fogunk követni ezért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!