Kosárlabda

2021.01.25. 17:30

Falco KC–Alba Fehérvár derbi

Az NB I-es kosárbajnokság 11. fordulójából elmaradt rangadót pótol a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: kedden 18 órakor az Alba Fehérvárt fogadja (M4 Sport).

Tóth Gábor

20210113 Szombathely TIPPMIX FÉRFI NB I. A CSOPORT FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY -ZALAKERÁMIA ZTE KK bajnoki kosárlabdamérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Kovcs Benedek, #6 Keller Ákos, #9 Perl Zoltán

Fotó: Unger Tamás

A Falco kellemetlen vereséggel hangolt az Alba elleni rangadóra, ugyanis szombaton a bentmaradásért küzdő Kaposvár vendégeként kapott ki 74-76-ra. Az Alba ezzel szemben zsinórban hat győztes bajnokit tudhat maga mögött: elverte a Kecskemétet, az Oroszlányt, a Jászberényt kétszer, majd a Sopront is kétszer. A fehérvári gárda (13 győzelem/4 vereség) így fellépett a tabella második helyére, míg a Falco (9 győzelem/3 vereség) harmadik a rangsorban.

– Nagyon fájó vereséget szenvedtünk el Kaposváron, sajnáljuk a történteket, ugyanakkor a múlton már nem tudunk változtatni – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapatának edzője. – Egy csapat életében olykor előfordulnak ilyen vereségek is, azon leszünk, hogy a jövőben ez ne ismétlődjön meg. Nagyon komoly beszélgetés és videózás van mögöttünk, úgy érzem, hogy tanultunk a Kaposváron történtekből. Megpróbálunk például változtatni a játékunk bizonyos elemein. Az Alba ellen pedig igyekszünk bizonyítani, hogy a kaposvári fiaskó csak kisiklás volt a részünkről.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az Alba kiváló csapat erős, bő kerettel, minőségi légiósokkal, kiváló magyar játékosokkal. A fehérvári klubvezetés már a nyáron sem titkolta, hogy bajnoki címre esélyes csapat kialakításán dolgozik – úgy tűnik, hogy az erőfeszítéseket siker koronázta. Ráadásul riválisunk remek formában van, önbizalomtól duzzadva érkezik hozzánk, hetek óta nagyszerű ritmusban, eredményesen, szemre is tetszetősen kosarazik. Nagy csatára, nehéz, kiélezett mérkőzésre számítok. Anderson játéka egyelőre kérdéses.

A Falcóra meglehetősen sűrű menetrend vár a héten, hiszen szerdán a Jászberényt, majd szombaton a Kecskemétet fogadja.

– Erős, mély keretünk van, nem foglalkozunk azzal, hogy nem éppen a legszerencsésebb a sorsolásunk. Fizikailag pedig rendben vagyunk – zárta rövidre a témát Okorn mester.

Kiemelt képünkön: Talpra kell(ene) állni a kaposvári pofonból! Balról Kovács Benedek, Keller Ákos és Perl Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!