Kosárlabda

2021.02.02. 20:29

Paks–Falco KC – Jó formában van a listavezető szombathelyi együttes

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság második fordulójából elmaradt meccset pótol a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: szerdán 18 órakor a Paks vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A listavezető Falco remek formában van, a múlt héten zsinórban három győzelmet aratott (Alba, Jászberény, Kecskemét). Az Atomerőmű furcsa szezont fut, nem képes hosszabb távon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. De hazai pályán mindenkire veszélyes, elvérzett már Pakson többek között a Szolnok, a Szeged, a Körmend is. Az ASE az előző játéknapon majdnem megégett Jászberényben, de végül hosszabbításban kicsikarta a győzelmet.

A Falcónál sok múlik Evan Bruinsma teljesítményén – a 28 éves amerikai légiós ismét kulcsember, akárcsak a 2019-es bajnokcsapatban. Bruinsma valamivel több, mint 27 perceket töltött eddig a pályán, 15,5-es a bajnoki pontátlaga.

– Nagyon örülök, hogy a bajnoki címmel végződő 2018–2019-es szezon után visszatérhettem a Falcóba – fogalmazott Evan Bruinsma. – Jól érzem magam a csapatban, akárcsak Szombathelyen. A magyar bajnokság folyamatosan erősödik, vannak igazán erős ellenfelek, minőségi játékosok a mezőnyben. Amúgy nem sokat hezitáltam, könnyedén mondtam igent a Falco megkeresésére. Tudtam, hogy a klub remek körülmények között működik, hogy kiváló a szakmai munka Szombathelyen, hogy jó társak mellett játszhatok – többeket ismerősként üdvözöltem az első edzésen. Az is sokat nyomott a latban, hogy a klub ismét komoly célokért küzd, és nagyon motivált a Bajnokok Ligájában való szereplés. Eddig beváltak a számításaim, jó a csapatunk, erős a közösségünk, és hétről hétre fejlődünk. Hogy milyen tartása van ennek a csapatnak, azt a múlt héten bizonyítottuk: a kaposvári kisiklást rövid időn belül három győzelemmel feledtettük. De összességében elégedett vagyok az eddigi eredményekkel – és a BL-ben sem vallottunk szégyent. A saját teljesítményemet most nem minősíteném – de az biztos, hogy minden mérkőzésen a maximumra törekszem. A legfontosabb most az, hogy mindenkit elkerüljön a sérülés, a betegség. Ha teljes marad a keretünk, akkor idén is szép sikereket érhetünk el.

– A Paks remek csapat, amely főleg hazai pályán nagyon veszélyes – tért át a soros ellenfélre Bruinsma. – Tudjuk, hogy harcos mérkőzés vár ránk, abban is biztosak vagyunk, hogy a jászberényi nyögvenyelős győzelem után az ASE bizonyítani akar, kettőzött erővel játszik majd ellenünk – de hát mindenki a regnáló bajnok ellen akar bizonyítani. Készen állunk a feladatra, szeretnénk Pakson is nyerni.

A Falco szerdán reggel kel útra Paksra. A mérkőzés után rögtön Pécsre utazik a szombathelyi „delegáció”, az estét már a baranyai megyeszékhelyen tölti. Ahol csütörtökön és pénteken délelőtt is edzést vezényel csapatának Gasper Okorn. A pénteken 18 órakor kezdődő PVSK–Falco-derbit az M4 Sport élőben közvetíti.

Kiemelt képünkön: Evan Bruinsma kulcsembere a szombathelyi gárdának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!