Szombathelyi kosárlabda

2009.11.19. 09:47

A biztonságiak már készülnek a Falco-Körmend derbire

Szombaton, 18 órás kezdéssel rendezik az Arena Savariában a Falco-SZOVA KC Szombathely-MJUS-Fortress Körmend megyei kosárlabda-rangadót. A biztonsági szolgálat már készül.

Tóth Gábor

- Reményeim szerint a szurkolók nem a balhé miatt érkeznek a meccsre, hanem a Vas megyei kosárlabda különleges ünnepének szeretnének a részesei lenni. De azért készülünk. A vendégszurkolók ötszáz darab belépőt kaptak a meccsre, így pontosan ennyi piros-fekete drukkert engedünk be a csarnokba a Hadnagy utca felől, a számukra kijelölt lelátórészre - tudtuk meg Marton Zoltántól, a mérkőzést biztosító Szombathelyi Security Service ügyvezetőjétől.

- Kérek minden Körmend-szimpatizánst, hogy Szombathelyen vásárolt belépővel ne próbálkozzon bejutni a vendégszektorba. Néhány Rába-parti szurkolónak még tudunk helyet biztosítani a büfé felőli lelátó sarkában, de ott is véges a befogadóképesség. Piros-fekete ruházatban nem engedünk senkit a sárga-fekete drukkerek közé ülni - feleslegesen nem kell szítani a feszültséget. A vendégszektor előtt nem lesz háló, csak akkor húzzuk fel, ha szükséges, ha például a drukkerek a játéktérre dobálnak oda nem illő dolgokat.

A vendégszektorban - megelőzve az esetleges rongálást - le lesznek zárva az illemhelyek. A csarnok Hadnagy utca felőli udvarán viszont mobil WC-ket állítanak fel, és tudomásom szerint büfé is várja a körmendieket. Reményeim szerint a két szurkolótábor vezetőivel a mérkőzés előtt sikerül egyeztetnünk, így személyesen oszthatunk meg egymással minden fontos tudnivalót, illetve tisztázhatjuk az esetleges félreértéseket.

A mérkőzésre egyébként 50 fős biztonsági szolgálattal készülünk, illetve megerősített rendőri állomány is lesz a helyszínen - folytatta Marton Zoltán. - A csarnok kamerarendszere működni fog, de a rendőrök és mi is készítünk felvételeket. Így az esetleges törvénysértéseknél az elkövetőket könnyen be tudjuk - akár utólag is - azonosítani.

A kapukat már 16.30-kor nyitjuk. Érdemes időben érkezni, mert a bejáratoknál a várható nagy érdeklődés, illetve az alapos ruházati átvizsgálás miatt lassan halad majd a sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!