Falco-ZTE derbi

2017.11.17. 20:15

Szomszédvári csata szombat este

Az NB I-es kosárbajnokság 9. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a szomszédvár ZTE gárdáját fogadja szombaton 18 órás kezdéssel.

Tóth Gábor

A csapatkapitány Váradi Benedek jó védekezésére, pontjaira szükség lesz a Zalaegerszeg ellen. Fotó: Unger Tamás

A ZTE gyengén, három vereséggel kezdte a szezont. De aztán sikerült rendeznie a sorait. Az előző öt bajnokiját ugyanis négy győzelemmel tudta le. Ám a bukdácsolás – és a szurkolói elégedetlenség – miatt légióst cserélt az egerszegi alakulat. Rayshawn Simmons munkáját megköszönte a klub, helyére a jól ismert, korábban Zalaegerszegen és Szolnokon is remeklő James Kinney érkezett. A ponterős irányító éppen Szombathelyen mutatkozik be régi-új csapatában. A Falco kedden Szolnokon bukott (79-89) FIBA Europe Cup-meccset, ezzel eldőlt, hogy az utolsó csoportkör eredményeitől függetlenül búcsúzik a nemzetközi porondtól. A bajnokságban azonban jönnek az eredmények, zsinórban három győzelemmel, köztük két idegenbeli diadallal hangolt a szomszédvári rangadóra.

A csapatkapitány Váradi Benedek jó védekezésére, pontjaira szükség lesz a Zalaegerszeg ellen. Fotó: Unger Tamás

- Természetesen mindenki el van keseredve, hogy már nem juthatunk tovább a második csoportkörbe – fogalmazott Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – De megpróbáljuk kárpótolni magunkat a bajnokságban, a kupában – először is a ZTE ellen! Ellenfelünk jó formában van, ráadásul Kinney érkezése további lendületet adhat a társaságnak. Komplett csapatot látunk vendégül, vannak kipróbált harcosok, motivált fiatalok, ponterős légiósok a keretben – és jó a rotációjuk. Tudjuk, hogy a ZTE több remek tripladobóval rendelkezik, és előszeretettel épít is a hármasokra, vagyis ügyelnünk kell a védekezésre, elsősorban a távoli dobások kivédésére. Az elmúlt néhány meccsen akadt problémánk a dobóformánkkal. Ez talán az erőltetett menet, a fáradtság számlájára írható. De ezt a mérkőzést már le kell küzdenünk, aztán következik egy kisebb szünet, lehet szusszanni. Szeretnénk győzelemmel, jó hangulatban pihenőre vonulni. Bizonyára telt ház előtt, remek hangulatban játszhatunk. Hajtós, kemény meccsre, nagy csatára számítok. Tudjuk, hogy ez a rangadó fontos a szurkolóinknak – ennek megfelelően állunk hozzá. A keretünk teljes, már Borisov és Norfleet is egészséges. Hazai pályán játszunk, számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!