Szombathelyi kosárlabda

2015.01.13. 19:37

Magabiztos Falco KC

Szombathely – Az NB I-es férfi kosárbajnokság 17. fordulójának nyitómeccsén a Falco-Trend Optika KC Szombathely az ősi rivális ZTE gárdájkát fogadta. A szomszédvári derbit biztosan nyerte a házigazda.

Tóth Gábor

Mindkét sérülésektől tizedelt csapatban akadt egy új játékos: a Falcóban a kettes poszton bevethető Covington, a ZTE-ben pedig a palánk alá igazolt Cohadarevic. A papírforma, a tabellán elfoglalt helyezés vasi sikert ígért, de a szombathelyieknél azért komoly problémát okozott az elmúlt napokban Doyne és Majsztorovics sérülése, kiválása az addig remekül teljesítő csapatból. Nagy kérdés, hogy Covington és – a másodszor pályára lépő – Krsztanovics tudja-e pótolni a két alapembert. Villámrajtott vett a Falco. A két magas ember Krsztanovics és Dukics is triplával nyitott, Perl is termelte a pontokat. Remekül védekezett a házigazda, és a lepattanókból, a szerzett labdákból gyors támadásokat vezetett, könnyű gólokat szerzett. A ZTE szlovén trénere a 4. percben időt kért (14-4).

Goran Martinics (labdával) ismét vezére volt a Falco csapatának, a ZTE játékosai sem bírtak vele
Fotó: Unger Tamás

A folytatásban aztán rendezte sorait a zalai gárda. Olyannyira, hogy a hazaiak előnye vészesen csökkenni kezdett (8. perc: 17-15). De amikor kellett, a szombathelyiektől mindig betalált valaki – ráadásul távolról is jól céloztak. Így pedig lassan visszaállt a tíz pont körüli, de inkább fölötti különbség. (13. perc: 35-22). A rövid hullámvölgy után ismét erőre kapott a Falco. De a ZTE jól küzdött, igyekezett látótávolságban tartani az ellenfelét, rendre felzárkózott. Felpörgött a meccs, tüzelt mind a két fél becsülettel. A nagy rohanás a szervezettebbnek tűnő Falcónak ízlett jobban (16. perc: 43-29). Remek első félidőt produkált a vendéglátó (20. perc: 50-36).

Fordulás után sem lassítottak a csapatok, de a Falco ezúttal nem hagyta, hogy erőre kapjon a ZTE. Rendre ponttal fejezte be a támadásait, pontosabban, gyorsabban játszott ellenfelénél – és jutott erő a közönség szórakoztatására is (24. perc: 61-44). A ZTE azonban küzdött keményen, megpróbált visszajönni a meccsbe (27. perc: 65-52).

A hazaiak talán nem vették komolyan a zalai rohamot, így az utolsó játékrészre maradt izgalom (30. perc: 72-61). Még mielőtt szenvedős lett volna a meccs, ismét megrázta magát a Falco (35. perc: 81-67). Martinics és Krsztanovics pontjaira, Covington tripláira épített ekkor a házigazda. Az idő fogyott, az erősen szűk kerettel dolgozó ZTE pedig elfáradt az utolsó percekre, így végül biztos, és megérdemelt hazai győzelemmel zárult a szomszédvári rangadó.

 

 

Kálmán László: – egy nagyon erős, jól játszó ZTE-t győztünk le. Nagyon magas szerkezetben játszott ellenfelünk, de összességében így is biztosan győztünk felforgatott csapatunkkal. Elégedett vagyok, jó úton járunk.

Milos Sporar: – Jól játszottunk, ezért gratulálok a fiúknak, erre a teljesítményre lehet építeni. Örülök, hogy az új centerünk jól mutatkozott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!