Szombathelyi kosárlabda

2012.10.03. 17:26

Továbbra is a Falcót biztatják a szurkolók

Szombathely - Harminc év után már nem Falcónak hívják a szombathelyi profi kosárlabdaklubot. Meglehetősen vegyes a névváltoztatás megítélése.

Tóth Gábor

- Fura érzések kavarognak bennem - árulta el Kálmán László, a szombathelyi kosárlabdázás élő legendája. - A világ errefelé tendál, a klubnak el kell tartania magát, és ha valamelyik cég pénzt áldoz a profi sportra, akkor azt bizony meg kell becsülni, akár névadóként is. De talán meg lehetett volna oldani másképpen is a névkérdést, de ma a piaci viszonyok diktálnak, nem az érzelmek. Számomra a Falco örök. És biztos vagyok abban, hogy a szurkolóink számára is. Ahogyan Körmenden a mai napig zúg az MTE buzdítás, úgy Szombathelyen is megmarad a Falco rigmus. Tovább kell lépni, az új szezonban SZOVA-Trend Optika KC Szombathely néven kell olyan sikeresnek lennünk, mint az elmúlt években Falco néven.

- Erősen vegyes a fogadtatása a névváltoztatásnak a drukkerek között - árulta el Kovács Miklós, ős Falco-szurkoló.

- A Falco név említése kapcsán 100 emberből 99-nek a kosárlabda klub jut az eszébe és talán egynek a forgácslapgyártó. Ettől függetlenül mi, szurkolók sokat nem tehetünk. Tudjuk, hogy gazdasági szempontból szükség volt erre a lépésre, de nehezen emésztjük meg. Nehéz ugyanis elhinni, hogy nem volt semmi lehetőség arra, hogy a Falco név valamilyen formában benne maradjon a klub elnevezésében. Mindenesetre mi nem fogunk új mezeket, új sálakat csináltatni. Nekünk a szombathelyi kosárlabda klub a Falco marad. Továbbra is a Falcónak fogunk szurkolni. A Falco nem szűnt meg azért, mert néhányan úgy döntöttek, hogy mostantól másként fogják hívni szeretett klubunkat.

A Lehet Más a Politika Szombathelyi Csoportja sajtóközleménye szerint egy városi cég átnevezése nem városvezetői, hanem közgyűlési hatáskör, így a klub neve a képviselő-testület ellenkező döntéséig marad az eredeti. Az LMP úgy véli, a név módosításához alapító okiratokat, szervezeti és működési szabályzatot kellene módosítani, és azt közgyűlési jóváhagyás nélkül nem lehet. A városvezetésnek meg lett volna erre a lehetősége, hiszen a bejelentés előtt pár nappal közgyűlést tartott az önkormányzat, ahol a Falco KC Szombathely Kft. első félévi gazdálkodásának beszámolója is napirenden volt, ám a névcseréről sem ott, sem a bizottságok ülésein nem esett szó.

Gráczer György, a klub ügyvezetője fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az LMP közleménye némi félreértésre adhat okot. Ugyanis a bíróságon bejegyzett név továbbra is Falco KC Szombathely Kft. maradt. Ennek módosításához valóban közgyűlési döntésre volna szükség. Ám ők csak a csapat médiában használt nevét módosították Falco KC-SZOVA Szombathelyről SZOVA-Trend Optika KC Szombathelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!