Kőszeg

2013.01.20. 17:36

Újra kinyit a gyógyuszoda

Kőszeg - Hétfőn újra megnyitják a kőszegi Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézményben működő Regionális Gyógyuszodát.

Merklin Tímea

A hosszú leállás alatt a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ és az intézmény elvégezte a nyitáshoz szükséges karbantartási munkákat. A több mint 12 éves létesítményben a légbefúvásos fűtés felújítása megtörtént, a vízforgató szivattyúk, a vegyszeradagolók, a szelepek és az uszodatechnikai berendezések cseréje, felújítása befejeződött. Ez a karbantartás az uszoda biztonságos, közegészségügyi előírásoknak megfelelő működéséhez volt szükséges. A munkálatok már karácsony előtt megkezdődtek, a műszaki átadás múlt pénteken volt.

 

 

Hétfőtől újra várják az úszókat, testnevelési órák is lesznek itt (Fotó: Szendi Péter)

A tavaszi hónapokban az időjárás jobbrafordulásával sor kerül az uszoda öltözőjének tetőfelújítására is. Keresik az alternatív energia felhasználását célzó beruházások pályázati forrását az üzemben tartás olcsóbbá tétele érdekében.

Már hétfőtől látogathatják az uszodát az úszni vágyó kőszegi és környékbeli lakosok, a kőszegi triatlonozók is. A megnövekedett testnevelési órák egy részét is úszás oktatással tudják biztosítani a Dr. Nagy László EGYMI, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kőszegi Tankerülete által fenntartott iskolák diákjai számára. Az uszoda dolgozói a régi törzsvendégekre és új vendégekre is számítanak, bíznak abban, hogy egyre több kőszegi és Kőszeg környéki ember látogatja majd az uszodát, hogy szabadidejét aktív mozgással töltse. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!