Kőszeg

2013.07.08. 11:08

Pénzt kap az ISES Kőszegtől

Kőszeg - Vissza nem térítendő támogatást kért az ISES Alapítvány Kőszegtől, de visszatérítendőt kapott.

Némethy Mária

Kőszegen Chernel utca 14. szám alatti épület Európa Ház, az önkormányzat tulajdonában és az ISES Alapítvány használatában van immár 20 éve. Az alapítvány egyetemi várossá tette Kőszeget, itt van az Európa-tanulmányok posztgraduális képzésének egyik helyszíne. Az alapítvány szervezi, rendezi évente a Nemzetközi Nyári Egyetemet is Kőszegen. Erre az idén 72 hallgató jelentkezett.

Az alapítvány és az önkormányzat között 2005. júniusában kötött együttműködési megállapodás alapján az alapítvány a város érdekében sokféle munkát fejt ki. Célja a kultúra, a művészetek, a tudomány és a minőségi turizmus összekapcsolása.

Az ISES Alapítvány vezetője, prof. dr. Miszlivetz Ferenc kéréssel fordult az önkormányzathoz. Ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kért, új nyugat-dunántúli regionális és városfejlesztési stratégia kidolgozására és bevezetésére..

A kőszegi városatyák számára nem volt kérdés, hogy támogatják a kérést, hiszen az alapítvány a város hírnevét öregbíti. Ám azt visszatérítendő támogatásként fogadták el a jövő tanévben végzendő felsőoktatási tevékenységre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!