Kőszeg

2013.08.21. 11:02

Tűzoltók a falusi gyermekekért

Velem fő mozgatóerejének számítanak az önkéntes tűzoltók. Most egy héten át gyerekeknek szerveztek programokat.

Némethy Mária

Az üdülőközség remek csapata az önkéntes tűzoltóság. Lelkesek, összeszokottak, segítőek. Hivatalosan 1993. május 13-ától működnek, bár a falunak már a XIX. század végén volt tűzoltóegylete. 2004. szeptember 1-jén új, fiatal vezetőség került a szervezet élére. A generációváltás óta megpróbálták felélénkíteni az egyesületet és a községet is számos rendezvénnyel, a tűzoltószertár építésével.

Most éppen a Velemben és a környéken élő gyermekekért tettek sokat. Önerőből, szabadidejükben, egy héten át. Tábort rendeztek nekik, ahol nemcsak a tűzoltósági munka jelentőségével, eszközeivel ismerkedhettek meg. Mivel sokan segítették annak megrendezését, ezért érdekes, izgalmas programokban vehettek részt a gyerekek. A többi között volt kézműves foglalkozás, gyalogtúra, elsősegély bemutató, vetélkedő, rajzverseny, habparti, s természetesen tűzoltóbemutató is.

Vendégül látták őket a kőszegi lőtéren is, ahol Jónás Zsigmond nyugalmazott kőszegi rendőrkapitány – aki sokat tett a kőszegi lőtér létrehozásáért, kiépítéséért – érdekes történetet mesélt a résztvevőknek a rendőrség életéről. Volt lövészverseny és a gyerekek megtekinthették a rendőrség felszereléseit is.

A tábor tökéletes megszervezésében és lebonyolításában oroszlánrészt vállalt Varga Tímea táborvezető és Putyora Roland tűzoltóparancsnok. Ezt bizonyítja az az 1300 fotó, amely azokat a napokat örökíti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!