Kőszeg

2013.10.30. 13:49

Zárás novemberben - A könyvelésen saját felmondásukat is megírták már

Kőszeg - November elején végleg megszűnik a munka a Kőszegi Ruhaipari Zrt. kőszegi üzemében.

Nyár végén adtuk hírül, hogy összesen 271 dolgozó munkahelye szűnik meg a Kőszegi Ruhaipari ZRT.-nél: 199 Kőszegen, 72 pedig a Győr-Moson-Sopron megyei Egyházasfaluban. A termelés azért állt le, mert a kőszegi társaság egyetlen partnere, a Triumph számára készített bérmunkában női alsóneműt, ám a multinacionális vállalat július végén – piaci okokra hivatkozva – felmondta az együttműködést, egyúttal jelezte, hogy szeptember végéig tud megrendelést adni.

A kőszegi cég nagyon korrekten járt el, azonnal értesítette dolgozóit a Triumph szándékáról. Így nem érte váratlanul őket a felmondás.

– A varrónőktől fokozatosan váltunk meg, az utolsók múlt hét végéig dolgoztak az üzemben – mondta el érdeklődésünkre dr. Lányi Péter cégvezető. – Rengeteg papírmunkával jár a felmondás, a végkielégítés pontos kiszámítása, a könyvelést még vinni kell. Ott még dolgoznak, saját maguknak is ők írták meg a felmondást, számították ki a végkielégítést. Ezek a munkák várhatóan november elején befejeződnek.

A cég vezetése folyamatosan keresett partnereket a termelés folytatására. Most az üresen maradó épületeket próbálják bérbe adni, később pedig értékesíteni, mondta el a cégvezető.

– Kőszegen a Triumph gépei még itt vannak, egyelőre nem szállítják el azokat, bérleti díjat fizetnek nekünk. Több ingatlanforgalmazóval is tárgyaltunk már, mindegyik azt tanácsolta, hogy növeli az eladás esélyeit, ha bérbe tudjuk adni az épületet.

Dr. Lányi Péter örömteli hírrel is szolgált. Egyházasfaluban veszik vissza az embereket, mert egy cég bérmunkában női trikót, alsónadrágot varrat ott. Húszan dolgoznak már, hetente 3-5 fővel gyarapodik a létszámuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!