Kőszeg

2014.04.17. 16:05

Vasi borverseny

Kőszeg - A Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat kezdő eseményeként rendezték meg a megyei borversenyt.

Némethy Mária

Az idén 138 bort neveztek a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház által szervezett Vas megyei borversenyre. A verseny több évtizedes történetében az idén először nem csak az előző évi borokkal lehetett nevezni, hanem 2013 előtti szüretek mintáival is. Összességében a 2013-as borok közül 41 fehér, 48 vörös és 13 rosé került a zsűri elé. Az óborok mezőnyét 13 fehér és 23 vörös alkotta.

A borok besorolásával a minták kóstolási sorrendjét határozták meg. Ezt Horváth Ernőné végezte az idén is, amit a meghívott gazdák részvételével nyílt borbírálat követett. Az anonim módon kóstoltatott borokat Szövényi Áron szakmai vezető útmutatásai alapján a jelenlévők közösen értékelték. Itt egyben a másnapi versenyre való felkészülés jegyében már a 100 pontos borbíráló lapon is elhelyezték megjegyzéseiket.

Április 11-én a Vas megyei borverseny fővédnöke, Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök nyitotta meg a mustrát Huber László kőszegi polgármester köszöntő szavai után. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a Kőszeg és Környéke-Vaskeresztes és Környéke Hegyközség elnöke, Mittlné Ódor Anita is.

A megyei borverseny eredményhirdetése április 24-én 11 órától lesz a várban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!