Kőszeg

2014.05.29. 18:55

Több a kallódó gyerek, sokat segít a sport

Csütörtökön a képviselők zárt ülésen egyhangúlag támogatták Keszei Balázs gimnáziumi igazgatóvá válását.

Némethy Mária

A jogi környezet még változóban, ezért csütörtökön ismét lekerült a kőszegi képviselők napirendjéről a városrendezési terv, viszont elfogadták a városfejlesztési stratégiát.

A sport mindig központi ügy volt a városban. Most azért is kap különleges figyelmet az új sportkoncepció, mert a sportolás sokat segíthet a fiataloknak. Különösen a hátrányos családi körülmények között élő gyermekeknek. Ezt a lehetőséget azért tartják a korábbinál fontosabbnak Kőszegen, mert a városban feltűnően emelkedett az anyagi, megélhetési, gyermeknevelési problémás esetek száma. Ha a gyerekek szabadidejüket sporttal töltik, az nagyon hasznos számukra.

Már korábban elrendelték a képviselők a kőszegi parkolóhelyek számának növelését. 12 millió forintot tud erre fordítani a város. Ebből a Posztó utcában 15 parkoló építésére van lehetőség, a fennmaradó pénzből az Írottkő utca 13. és az Űrhajósok útja 15. közötti betontburkolatú területen 24 parkolót alakítanak ki.

Áprilisban a képviselők meghatározták azokat az utcákat, amelyekben tilos hulladékot égetni. Tegnap rákerült a listára az Auguszt János, a Forintos Mátyás, a Park, a Sánc és a Sáncárok utca, valamint a Diák sétány és a Petőfi tér is.

A napirendek végén zárt ülésen véleményezték a képviselők a Jurisich gimnázium igazgatói pályázatát. Huber László polgármester kérdésünkre elmondta: az egyedüli pályázót, Keszei Balázs igazgatóhelyettest egyhangúlag támogatták a képviselők.

Címkék#Kőszeg
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!