Kőszeg

2014.05.26. 15:35

Új közösségi tér a Rábánál, turistáknak is

Közösségi tér kialakítására a vidékfejlesztési program keretében 8 millió 230 ezer 259 forintot nyert el Molnaszecsőd.

Kozma Gábor

A szombati avatón Varga Gyula polgármester köszöntötte az avatóünnepség résztvevőit, közte V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkárt.

– Fedett színpad világítással, áramellátással, fedett kemence és grillező. Az új komplexum része egy kosárlabdapálya, amely lábteniszpályaként is használható. – sorolta. Hozzátéve: kihasználták azt a helyzetet, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Árvíz presszó és nagy terasza a Rábára néz, ahol kempingezésre, sportolásra is mód nyílik. A bővítéssel így komplett közösségi tér alakult ki, amely várja a vízi turistákat is. A pénzt a Molnár Lajos Kulturális és Faluszépítő Egyesület nyerte el pályázaton, az önkormányzat támogatásával. V. Német Zsolt avatóbeszédében örömét fejezte ki az iránt, hogy ez a falu életképes, jobbra törekvő.

Magyar Attila pék mutatja be az új kemencét V. Németh Zsolt államtitkárnak és Varga Gyula polgármesternek (Fotó: Szendi Péter)

– Úgy látom, amikor Molnaszecsőd új közösségi terét tervezték, akkor önök gondoltak a Rába felől fújó szellőre, a kemencében és a kerti grillen sült ételek ínycsiklandó illatára, a kosárlabdapályán játszó gyerekek nevetésére és a színpad előtti ismerősök kíváncsi tekintetére. Bízom benne, hogy ezek egytől egyig hozzájárulnak majd ennek a kis közösségnek a boldogságához, összetartáshoz, s ahhoz, hogy otthon érezzék itt magukat. Kívánom, hogy sok szép emléknek adjon otthont ez a közösségi tér – mondta az államtitkár. Az ünnepség végén Németh Zoltán körmendi plébános és Ferentzi Sándor református lelkész megáldotta az új létesítményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!