Kőszeg

2015.06.01. 07:57

Egész Magyarországot lenyomták a kőszegi táncosok

Kőszeg, Budapest - A BE-JÓ Táncegyüttes középiskolás, illetve felnőtt lányai profi táncosok között is első és második helyet szereztek országos bajnokságon, amelyre 875 koreográfiát neveztek be.

Némethy Mária

A Magyar Látványtánc Sportszövetség két hétvégén, négy napon át rendezte meg Budapesten országos versenyét. Ezen az A kategóriájú, tehát profi táncosok között a kőszegi  Baranyai Katalin és Bánadi Andrea mazsorett duója első, míg a tánccsoport Monti csárdása második helyezést ért el. Ezüst minősítést szerzett Tolnay Veronika szólóéneke és a Gyöngy az óceánban című táncprodukció.


Az utánpótlás csoport sem maradt el eredményekben a nagyok mögött, hiszen a La Rotta történelmi társastánc arany minősítést kapott, míg a Latin forgatag mazsorett formációja a második helyre küzdötte fel magát.

A kőszegi táncosok valamennyi produkciója kiérdemelte, hogy részt vehessen június végén a VI. Ének és Tánc Európa Bajnokságon Balatonfüreden.

- Keressük támogatók segítségét, hogy az ehhez szükséges összeget sikerüljön összegyűjtenünk - közölte reménykedve Horváth Márta tanárnő, a BE-JÓ Tánccsoport művészeti vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!