Kőszeg

2015.10.26. 19:49

325 millió forint iskolafejlesztésre Kőszegen

Kőszeg – 325 millió forintból újult meg a Kőszegi Evangélikus Szakközépiskola épülete, komoly beruházás valósult meg.

Cseszkó Tamás

Ünnepi istentiszteletre gyűltek össze az intézmény dolgozói és diákjai, befejeződött ugyanis az energiahatékonysági beruházás a kőszegi evangélikus szakközépiskolában. Az istentiszteleten közreműködtek az intézmény diákjai, akik Istent dicsérő énekekkel emelték az átadás színvonalát.

Rodler Gábor intézményvezető elmondta, régi álmuk valósult meg a beruházással, hiszen az iskola épülete igencsak rossz állapotban volt. A mostani projektnek köszönhetően megvalósult az épület hőszigetelése, kicserélték a nyílászárókat, új gázkazánokat szereltek be, de számos új radiátort is beszereltek az épületbe. A környezettudatosságot szem előtt tartva napkollektorrendszert is telepítettek, amelynek köszönhetően a melegvíz és az áram termelését is segítik majd a megújuló energiaforrások. A beruházás tartalmazta továbbá az intézmény világításkorszerűsítését is.

A képen Rodler Gábor igazgató, Ágh Péter képviselő, Huber László polgármester, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke Fotó: a szerző

Szemerei János, a Nyugat (Dunántúli) Evangélikus Egyházmegye püspöke az istentiszteleten a kitartás fontosságáról beszélt. Mint mondta, ha az ember keményen küzd, akkor Isten segítségével nincs lehetetlen.

– Nagyon sok még a kihívás előttünk, de az év végéhez közeledve érdemes kiemelni, hogy számos olyan fejlesztés valósult meg Kőszegen, amely a térség kulturális és turisztikai vonzereje területén is megújulást hozott – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő. – A várfelújítás, az Egészségház-beruházás, a Zwinger felújítása, és a sort még hosszan folytathatnánk – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy ezen fejlesztésekre minden kőszegi méltán lehet büszke.

Huber László, a város polgármestere megemlékezett arról, hogy Kőszeg nagy múltú iskolaváros, ezért is öröm, hogy tovább fejlődhet az oktatás, immáron sokkal jobb környezetben tanulhatnak az evangélikus szakközépiskola diákjai.

Huber László arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban tovább erősödött a kőszegi oktatás ügye, köszönhetően a KRAFT-programnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!