Kőszeg

2016.02.07. 12:54

Concordia: ilyen volt a város bálja Kőszegen

Kőszeg - A város báljának nevezte a Concordia bált Huber László polgármester – a Concordia-Barátság Énekegyesület ugyanis Kőszeg legrégebbi civil szervezete, 157 éve működik a csapat. A Jurisics-vár lovagterme szombaton ismét megtelt jókedvűen mulató, nagyestélyiben pompázó vendégekkel.

Simán Klára

- Családias hangulatban telt az este, hiszen jól ismerjük egymást a csapattagokkal, sőt a hozzátartozóikkal is nem egy alkalommal találkoztunk már – indokolta meg a valóban felszabadult, oldott légkört Szilágyi Imre, a Concordia-Barátság Énekegyesület elnöke, aki hozzátette: öröm együtt lenni egy ilyen vidám rendezvényen. Az egyesület létszáma megközelíti a negyvenet, de ezúttal – a meghívott vendégekkel együtt – százhúszan báloztak. A kőszegi kistérségből érkeztek elsősorban most, de emellett eljöttek a testvérvárosból, Vaihingenből is a barátaik – mondta el az elnök.

A bált Huber László, Kőszeg polgármestere nyitotta meg: méltatta a Jurisics-vár közösségi értékteremtő munkáját – kiemelve az itteni bálokat, amelynek hangulatát a lovagterem is fokozza.

Lendületes tánccal nyitotta az ünnepséget a Bersek József Általános Iskola Be-jó tánccsoportja – a középiskolás és felnőtt fiatal hölgyek „botos” musical-revüje már számos díjat elnyert. A báli zenéről egész éjjel a soproni Tequila Tánczenekar gondoskodott, de természetesen a Concordia vidám és tökéletesen komponált énekét sem kellett nélkülözni a lovagteremben. Utóbbi előadásnak a különlegessége az volt, hogy zongorán az a Kiss Márton, Junior Prima-díjas, kiváló zongoraművész kísérte őket, aki elhatározta, hogy Magyarország minden településén zongorázik majd – ennek egyik állomása volt a kőszegi Concordia-Barátság Énekegyesület bálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!