Kőszeg

2016.02.26. 19:33

Megújul a kőszegi vasútállomás

Kőszeg, Sopron - Ezen a héten megegyeztek az érintettek az intermodális pályaudvar létrehozásában.

Simán Klára

A város önkormányzatának képviseletében Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármester, valamint Kovács Bence településtervező mérnök vett részt a soproni találkozón, amelyen a Győr-Moson-Sopron-Ebenfurti Vasút vezetősége - köztük a vezérigazgató, Kövesdi Szilárd - ismételten megerősítette a társaság projektben való részvételét. Ez azt jelenti, hogy elkészülhet a jelenlegi vasútállomáson egy olyan központi pályaudvar, ahol nemcsak a vonatok állnak majd meg, de a helyközi, sőt helyi járatos buszok is - erősítette meg kérdésünkre Huber László polgármester. (Utóbbiakat korszerűsíteni kívánja a város: szeretnének modern, elektromos buszokat indítani a kőszegi peremkerületekre is. A tervek között szerepel például a Szabó-hegy és a turistaútvonalak egy-egy szakasza.)

Az intermodális pályaudvarra a város nyújthat be pályázatot, a GYSEV és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. ebben konzorciumi partnerként szerepel - erősítette meg HuberLászló. A polgármester hozzátette, hogy a GYSEV magára vállalta a fenti projekt megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését, ezzel a város megspórol több millió forintot.

A pillanatnyi helyzetet egyeztették ezen a héten: IKOP-os programból várhatnak támogatást, kormányzati támogatásra van szükség a tervek megvalósításához.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy  a GYSEV a Szombathely és  Kőszeg közötti szakaszon  kitérő építését tervezi - ezzel rövidülne a menetidő és sűrűbbé válhatna a vonatközlekedés a két város között.

Címkék#Kőszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!