Kőszeg

2016.06.17. 17:45

Új pályán pattog a labda a kőszegi Jurisich gimnáziumban

Kőszeg - Háromszoros okuk volt az örömre a Jurisich Miklós Gimnázium diákjainak: a fergeteges osztrák-magyar meccsen kívül a most kezdődő vakáció és a napokban elkészült új sportpálya is lelkesítette a fiatalokat szerdán.

Cseszkó Tamás

A felújított sportpálya avatóünnepségét eredetileg a szabad ég alatt rendezték volna, ám az eső miatt végül a gimnázium dísztermében gyűltek össze a diákok. Az utolsó tanítási napon még lehetett érezni az egy nappal korábbi Eb-győzelem diadalittas hangulatát, a sportpályaavató szónokai sem feledkeztek el a magyar sikerről. A gimnáziumban azért volt szükség a létesítmény felújítására, mert két évvel korábban a nagy eső alámosta a pályát, és a kerítést is kidöntötte. A testnevelésórák szervezése komoly gondot okozott az intézmény dolgozóinak.

Fotó: Ohr Tibor

- Jól végződik a tanév a Jurisich gimnáziumban, hiszen egy régi probléma oldódott meg, nyugodtan mehetnek nyári szünetre a tanárok és a diákok egyaránt - mondta Huber László, Kőszeg polgármestere, aki kiemelte: két évvel ezelőtt hasonló esőzések miatt csúszott meg a sportpálya támfala. - A csapadékvíz nem megfelelő elvezetése miatt az eső alámosta a pályát, és bekövetkezett a baj. Az iskola fenntartója, a tankerület és az önkormányzat is folyamatosan kereste a megoldást, de az anyagiak hiányában eddig nem volt mit tenni. A szűkös tornaterem miatt amúgy is nehéz helyzetben lévő iskola gondjai ezzel tovább súlyosbodtak - emlékeztetett a polgármester, majd elárulta: jelezték a problémát Ágh Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének, aki végig konstruktívan állt a kérdéshez. - Sokat segített a képviselő úr, és ahogy az eredmény is mutatja, végül plusz kormányzati forrásból valósulhatott meg a felújítás.A mostani fejlesztésnek köszönhetően megoldották a vízelvezetést, háló épült az újraaszfaltozott terület körül, és festést is kapott a burkolat. Ráadásul korszerű kosárlabdapalánkokat szereltek fel, sőt, teniszpályaként is funkcionál a sportpálya. A polgármester köszönetet mondott a kivitelezőknek a gyors és hatékony munkáért, Ágh Péternek a közbenjárásért, és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy az új sportpálya elkészülhessen.

- Egy sportpályaavatás kapcsán gyakran beszélünk a sport jótékony hatásáról, az egészséges életmód fontosságáról, ám ma, az osztrák-magyar mérkőzés másnapján úgy gondolom, az eredmények önmagukért beszélnek - mondta köszöntőjében Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki kiemelte: a magyarokra felfigyelt a világ. - A válogatott sikere Vas megye sikere is, gondoljunk csak Király Gáborra, Guzmics Richárdra vagy Stieber Zoltánra, akik mind-mind ezer szállal kötődnek a megyéhez. Ágh Péter hangsúlyozta: ha egy fiatal hisz az álmaiban, és tud keményen küzdeni, akkor esélye van arra hogy dicsőséget szerezzen a hazának, a térségnek és az intézménynek is. - Több sikeres sportoló jár ide, a Jurisich gimnáziumba is, arra biztatom őket, hogy folytassák tovább, ne adják fel a küzdelmet. Ha vannak céljaink, akkor nincsen lehetetlen. Ezek a sikerek pedig építik a közösséget is - hangzott el.

- Mindenkinek megvan a maga feladata. Mi arra szövetkeztünk, hogy olyan várost építsünk, amely folyamatosan tud egyet-egyet előre lépni. Persze még sok a feladatunk, de továbbra is azért dolgozunk, hogy kihasználjunk minden lehetőséget, amelynek köszönhetően tovább gyarapodhat Kőszeg - zárta gondolatait a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!