Kőszeg

2017.06.16. 16:05

Ünnepélyes keretek között ismerték el a pedagógusok munkáját

KŐSZEG A Közös Önkormányzati Hivatalban megható ünnepséget tartottak, amelyen Huber László polgármester köszönte meg a pedagógusok áldozatos munkáját.

Cseszkó Tamás

- Köszöntjük azokat, akik az orvosi és lelkészi pálya mellett talán a legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak - a pedagógusokat - mondta Huber László, Kőszeg polgármestere azon az ünnepségen, ahol a kőszegi nevelőket köszöntötték. A polgármester beszédében kiemelte, mindig meghatottan készül az ünnepségre, hiszen ilyenkor az ember visszagondol a saját óvodai, iskolai emlékeire, megjelennek előtte azok, akik tanították, akiknek egy életen át hálás lehet. Hozzátette, a mai világban hatalmas szerepe van annak a féltő, óvó gondoskodásnak, amit a pedagógusoktól kapnak a gyermekek. A munkájuk kiemelkedően fontos, hiszen meghatározza a jövő nemzedékének az élethez való hozzáállását. A város első embere megköszönte a pedagógusoknak a több tízéves munkát, mely komoly nyomot hagyott nemcsak a település életében, hanem az emberek lelkében is.

Keszei Balázs, a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság elnöke is köszöntötte a díjazottakat, majd kiemelte: a magyar oktatási rendszer azért működik jól, mert a pedagógusok tudják, hogy mit kell tenniük. Megköszönte áldozatos munkájukat, és azt kérte tőlük, hogy továbbra is a legjobb tudásuk szerint tegyék a dolgukat.

A rendezvényen számos elismerést adtak át. Kőszeg Város és Térsége Művelődéséért elismerésben részesült Mészáros Károlyné, a Chernel Kálmán Városi Könyvtár adatrögzítője, Szilas Anita, a Központi Művészeti Óvoda óvodapedagógusa, Kissné Rentkó Zsuzsanna, a Chernel Kálmán Városi Könyvtár könytvárosa, Dvorákné Kővári Anikó, az Úvárosi Óvoda óvodapedagógusa, Kaibinger Tamásné, az Újvárosi Óvoda óvodapedagógusa, Kuticsné Fatalin Mária, az Újvárosi Óvoda, bozsoki tagóvodájának vezetője, valamint Regéné Kenyeri Ágota, az Újvárosi Óvoda vezetője.

Elismerték az utolsó nevelési évüket töltő dolgozók munkáját is, többek között Némethné Horváth Ilona, a Központi Művészeti Óvoda dajkája, Varga Andrea, a Központi Művészeti Óvoda óvodatitkára, Kuticsné Fatalin Mária, a bozsoki tagóvoda vezetője és Regéné Kenyeri Ágota, az Újvárosi Óvoda vezetője részesültek az elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!