Kőszeg

2014.01.21. 20:35

A Fidesz frakció tárgyal az újabb rezsicsökkentésről

Kőszeg - Telt házas fórumot tartottak kedd este a Jurisics-várban, ahol Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszélt a kormány eredményeiről.

Tóth Csongor

A megjelenteket Básthy Béla alpolgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a Magyar Csapatnak ilyen sok tagja van.

Huber László polgármester kiemelte: Orbán Viktor kormánya a kisembereket támogatja, amit az is bizonyít, hogy míg a szocialista kormányzás során eladósodtak az önkormányzatok, 2010 után az államháztartási reformnak köszönhetően fellélegezhettek a települések.

– Sajnos az országban és itt Kőszegen is vannak báránybőrbe bújt farkasok, akik félre akarják önöket vezetni, ne higgyenek nekik – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy kétszer annyi érdeklődő látogatott el a mostani rendezvényre, mint ősszel.

– A bizalomért cserébe lendületet és hatékonyságot tudok ígérni – hangsúlyozta a képviselő. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere lelkiismeretes és szorgalmas képviselőként jellemezte Ágh Pétert, aki hatékonyan tud lobbizni a Vas megyei térségért.

 

Huber László, a település polgármestere a rendezvényen úgy fogalmazott: látszik, hogy Magyarország kormánya támogatja a kisembereket.

– Míg az előző rendszerben az adósság mocsárként húzta le az önkormányzatokat, a mostani segítségnek köszönhetően fellélegezhettünk – hangzott el.

Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője elmondta: csaknem 800 millió forinttal több forrás marad Kőszegen, amit fejlesztésre tudnak fordítani, így megépülhet a rég várt egészségház, és sok más fontos beruházás kezdődhet meg.

– Decemberben találkoztam Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki kiemelte, hogy Kőszeg városa az egyik legerősebb bástyája a polgári oldalnak – fogalmazott Ágh Péter.

Cser-Palkovits András országgyűlési képviselő, Székesfehérvár polgármestere előadásában kiemelte: bár a baloldal az elmúlt években egymást szidta, most mégis összefogtak.

– Hogyan tudnák az országot vezetni, ha hetekkel ezelőtt még egymással sem értettek egyet? – tette fel a kérdést. Véleménye szerint érthetetlen, hogy 2010-ig európai viszonylatban Magyarországon volt a legmagasabb a gáz ára, és második legmagasabb a villamos energia ára. Hangsúlyozta: 2010 után a kormány nem emelte a költségeket, 2013-ban pedig csökkentette, hogy a pénz ne a külföldi kézben lévő multik, hanem a családok zsebében maradjon. Szólt arról is, hogy a rezsicsökkentést a társadalom is helyeselte, hiszen két és fél millió támogató aláírás gyűlt össze. Cser-Palkovits András felhívta a figyelmet: a Fidesz frakció január 24-én tárgyal az újabb rezsicsökkentés programjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!